FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA - GOSPODARSTVO - ZA PETAK, 11. LIPNJA

ZAGREB, 10. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zapetak, 11. lipnja.
ZAGREB, 10. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za petak, 11. lipnja.

ZAGREB - Tvrtka Eurotower d.o.o. konferenciji za novinare objavit će početak gradnje poslovnog nebodera u Zagrebu, jedne od najviših poslovnih zgrada u Hrvatskoj, sa 26 katova i visine 96 metara. Eutotower se gradi u Lučićevoj ulici, između Ulica grada Vukovara, Humboldtove i Čazmanske. Autor arhitektonskog rješenja je Marijan Hržić, a glavni izvođač radova je Hidrocommerce d.o.o. Ukupna investicija gradnje poslovnog nebodera iznosi oko 38 milijuna eura. Zainteresiranim klijentima bit će ponuđeno 18.500 kvadrata poslovnog prostora za najam te 370 parkirnih mjesta unutar pet podzemnih garažnih razina. Radovi su počeli sredinom svibnja, a završetak radova i useljenje predviđaju se za prosinac 2005. (10,30 sati, Zračna luka Zagreb, VIP salon).

ZAGREB - Blokirane žiro račune u travnju je u Hrvatskoj imalo 20.186 pravnih osoba, sa ukupno 28.611 zaposlenih, a ukupni iznos nepodmirenih naloga za plaćanje iznosio je 11,47 milijardi kuna, što je za 870 milijuna kuna manje nego u mjesecu prije, te za 1,3 milijarde kuna manje nego na kraju prošle godine. Broj pravnih osoba s blokiranim žiro računima u Hrvatskoj je u travnju pao dvadeseti uzastopni mjesec, za 2,9 posto, zaustavivši se na 20,2 tisuće, najmanjoj razini od listopada 1997. godine, navode analitičari Hrvatske gospodarske komore u najnovijim "Gospodarskim kretanjima" pozivajući se na podatke Financijske agencije. Istodobno je vrijednost nepodmirenih naloga kojim su opterećene te pravne osobe, pala za gotovo 900 milijuna kuna, što je najveći mjesečni pad u posljednje dvije godine. Time je vrijednost nepodmirenih naloga krajem travnja (11,5 milijardi kuna) pala na najnižu razinu u posljednjih šest godina.

ZAGREB - U Hrvatskoj je u travnju ove godine otkupljeno i prodano poljoprivrednih proizvoda u vrijednosti 387,9 milijuna kuna, od čega je nešto više od četvrtine, 25,3 posto, ili 98,3 milijuna kuna otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, podatci su Državnog zavoda za statistiku. Ukupan je otkup u travnju ove godine viši od otkupa u travnju prošle godine za 6,3 posto, pri čemu je znatnije, za 19,5 posto, porastao otkup od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava, dok je prodaja iz vlastite proizvodnje pravnih osoba porasla za 2,4 posto, na 282,7 milijuna kuna. Travanj je ujedno i prvi mjesec u ovoj godini u kojemu je zabilježen porast otkupa i prodaje poljoprivrednih proizvoda u odnosu na prošlu godinu (mjesec na mjesec), no, istodobno je otkup u travnju za oko oko deset milijuna kuna manji nego li u ožujku ove godine (kada je njegova vrijednost bila 398,2 milijuna kuna).

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01/ 4808 680

fax: 01/ 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙