FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najava - gospodarstvo - za ponedjeljak, 7. lipnja

ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje zaponedjeljak, 7. lipnja.
ZAGREB, 7. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za ponedjeljak, 7. lipnja.

ZAGREB - Hrvatski fond za privatizaciju (HFP) i Njemačko društvo za investicijske i razvoj DEG organiziraju prezentaciju "Javno privatno partnerstvo", (10 sati, HFP, Ivana Lučića 6).

CAVTAT - U organizaciji Sveučilišnog računskog centra SRCE od 7. do 10. lipnja u Cavtatu će se održati 26. međunarodna konferenciju "Information Technology Interfaces ITI 2004", koja će okupiti više od 150 znanstvenika i stručnjaka iz Hrvatske i 29 zemalja svijeta, a održava se pod pokroviteljstvom Sveučilišta u Zagrebu i Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa, (9 sati, Hotel Croatia).

ZAGREB - Raiffeisen stambena štedionica održat će konferenciju za novinare u povodu pete obljetnice poslovanja, na kojoj će, među ostalim, biti riječi o poslovnim rezultatima u ovoj godini te planiranim akcijama i novostima u narednom razdoblju, (12 sati, muzej Mimara).

ZADAR - U organizaciji Hrvatske gospodarske komore (HGK) i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) u Zadru će se održati "Forum malog gospodarstva", čiji je cilj predstavljanje mogućnosti proizvodnje i plasmana hrvatskih ekoloških proizvoda kroz turizam, pogotovo kroz male i obiteljske hotele, (13 sati, HGK Zadar, Špire Brusine 15).

ZAGREB - Financijski rezultat Hrvatske narodne banke (HNB) u prošloj godini, uglavnom zbog negativnog učinka tečajnih razlika, je manjak od 342 milijuna kuna, što je bitno manje od 2002. kada je manjak iznosio 597 milijuna kuna, pokazuje financijsko izvješće središnje banke objavljeno na njenim Internet stranicama. Središnja je banka, naime, prošle godine realizirala neto kamatni prihod od oko 642 milijuna kuna, što je samo 7 posto manje u odnosu na 691 milijun kuna realiziranih u 2002. Međutim, HNB je, uglavnom zbog učinka negativnih tečajnih razlika od 621 milijun kuna, koje generira dolarska komponenta međunarodnih pričuva HNB-a, iskazala ukupan manjak od 342 milijuna kuna (koji će se pokriti iz općih pričuva). Bez utjecaja obračunskih tečajnih razlika, središnja bi banka ostvarila višak prihoda nad rashodima u iznosu od 278 milijuna kuna, navodi se u izvješću.

ZAGREB - Hrvatsku je u prva četiri mjeseca ove godine posjetilo 827,2 tisuće turista ili 7 posto više nego u istom lanjskom razdoblju, a sa 2,4 milijuna turističkih noćenja ostvaren je porast od 10 posto, objavio je Državni zavod za statistiku. Stranih je turista u Hrvatskoj boravilo 502,5 tisuća ili 8 posto više nego u prošlogodišnja četiri mjeseca, a isti su porast stranci zabilježili i sa 1,53 milijuna noćenja, što je 64 posto od ukupno ostvarenih noćenja. Domaćih je pak turista bilo 324,7 tisuća ili 7 posto više, dok je njihovih 852,5 tisuća noćenja porast od 13 posto. Od ukupnog broja turista u prva četiri mjeseca ove godine 52,4 posto ili njih 433,5 tisuća u Hrvatsku je došlo u ovogodišnjem travnju, što je u odnosu na isti lanjski mjesec porast od 3 posto.

Urednica: Davorka Stanešić

tel: 01 4808 680

fax: 01 4808 821

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙