FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Osijek- Otvorena izložba fotografija "Bogatstvo baranjskih ritskih šuma"

OSIJEK, 17. lipnja 2004. (Hina) - U Klubu za umjetnost i kulturu"Elite" u Osijeku danas je otvorena izložba fotografija "Bogatstvobaranjskih ritskih šuma" četvorice autora u sklopu projekta tog kluba"Kulturna baština Republike Hrvatske flora i fauna".
OSIJEK, 17. lipnja 2004. (Hina) - U Klubu za umjetnost i kulturu "Elite" u Osijeku danas je otvorena izložba fotografija "Bogatstvo baranjskih ritskih šuma" četvorice autora u sklopu projekta tog kluba "Kulturna baština Republike Hrvatske flora i fauna".

Hrvatske ritske šume pripadaju najsačuvanijim i najvrjednijim u Europi, zauzimaju oko dvadesetak tisuća hektara, pretežno uz tok Dunava i Drave, a najsačuvanije i najprirodnije su u Baranji, istaknuo je, otvarajući izložbu, dr. Joso Vukelić, profesor Šumarskog fakulteta u Zagrebu.

Izložba fotografija baranjskih ritskih šuma, prva takve vrste u Hrvatskoj, velik je prinos predstavljanju javnosti svih ljepota i neobičnosti močvarnog područja, gdje u jedinstvenu ekosustavu u ritskim šumama žive rijetke ptice, divljač, ribe i rijetke biljke, kazao je prof. Vukelić.

Svi su autori izložbe lovci: mr. Pavle Vratarić, Darko Prokeš i Miljko Nikolić, "koji su pokazali kako se u jednom od najpoznatijih europskih lovišta, tikveškom, jednako dobro mogu kretati kao lovci i kao fotografski tragači za najljepšim trenutcima Kopačkog rita", rekao je. Dodao je kako je "među autorima i žena lovac, Ema Prokeš, koja je osebujno prikazala svoj odnos prema brizi za biljni i životinjski svijet".

Izložba 40 fotografija s temama ritskih šuma u razna godišnja doba, baranjskih jelena, ptica, riba, iz Osijeka se seli u Split i Makarsku.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙