FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OTVORENA IZLOŽBA "PROJEKTI I NACRTI JAVNIH ZGRADA U SISKU"

SISAK, 1. lipnja 2004. (Hina) - U Galeriji "Sveti Kirin" Doma kulture"Kristalna kocka vedrine" u Sisku danas je otvorena izložba "Projektii nacrti javnih zgrada u Sisku" koju je priredio sisački Državniarhiv.
SISAK, 1. lipnja 2004. (Hina) - U Galeriji "Sveti Kirin" Doma kulture "Kristalna kocka vedrine" u Sisku danas je otvorena izložba "Projekti i nacrti javnih zgrada u Sisku" koju je priredio sisački Državni arhiv.

Izložbu je postavila autorica Snježana Žegor, a Državni arhiv u Sisku njome obilježava "Tjedan Arhiva 2004." i uključuje se u proslavu Dana grada i blagdana sisačkoga zaštitnika svetog Kvirina.

Izložbu je otvorio izaslanik sisačkog gradonačelnika Mile Mikić koji je pohvalio autoricu izložbe za uspješno predstavljanje projekata i nacrta javnih zgrada u Sisku koje svjedoče o graditeljskoj baštini i građanskoj kulturi grada na tri rijeke.

Autorica izložbe Snježana Žegor je istaknula da je Državni muzej u Sisku tom izložbom želio prikazati dio izvornog arhivskoga gradiva, projekata i nacrta javnih građevina u Sisku, koje su obilježile povijest grada, kao što je Gradska vijećnica sagrađena još 1870. ili zgrada Gimnazije sagrađena tridesetih godina 20. stoljeća.

Ravnateljica Državnog arhiva u Sisku Nela Kušauić rekla je da je u povodu "Tjedna Arhiva 2004." i Dana grada građanima i javnosti predočena izvorna arhivska građa koja se čuva u toj ustanovi.

U sklopu izložbe prikazan je arhivski film o otvorenju sisačkoga Staroga mosta, jedinstvenoga graditeljskog objekta u Europi.

Izložba je otvorena u tijeku proslave Dana grada Siska.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙