FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Najboljima na "Floraartu" u Dvercu svečano uručene nagrade

ZAGREB, 5. lipnja 2004. (Hina) - Najboljim izlagačima na 39.međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraartu danas su na svečanosti u palačiDvercu uručene nagrade.
ZAGREB, 5. lipnja 2004. (Hina) - Najboljim izlagačima na 39. međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraartu danas su na svečanosti u palači Dvercu uručene nagrade.

Za vanjski izložbeni prostor u kategoriji vlastite proizvodnje Zlatni stručak dobio je talijanski izlagač "Vivai Giorgio Tesi" s.s., Srebrni zagrebački "Zrinjevac" d.o.o., a Brončani stručak slovenska "Florina".

U kategoriji kreativnog izraza u oblikovanju također vanjskog prostora Zlatni stručak dobile su Hrvatske šume, Srebrni "Zrinjevac" d.o.o., a Brončani zagrebačka "Hortikultura" d.d.

Nagrada za najljepši detalj na izložbi dodijeljena je splitskoj tvrtki "Parkovi i nasadi".

Nagrada Hrvatske gospodarske komore (HGK) dodijeljena je zabrebačkom "Zrinjevcu" d.o.o.

Nagrada Turističke zajednice grada Zagreba uručena je Hrvatskim šumama.

Za unutarnji izložbeni prostor u kategoriji vlastite proizvodnje Zlatni stručak dobio je danski izlagač "Gasa Benelux A/S", Srebrni mađarski "Kertesz", a Brončani zagrebački MBM d.o.o. U kategoriji kreativnog izraza u oblikovanju (unutarnjeg) prostora Zlatni stručak dobio je zagrebački "Konzum" d.o.o., Srebrni nizozemski "Europe Plant Export", a Brončani nizozemski "Floral Dispatch B.V." Nagrada za najljepši detalj na izložbi pripala je tvrtki "Skink" d.o.o. iz Rovinja.

U tradicionalnom natjecanju Kupu florista ukupni pobjednik i pobjednik u dvije od pet kategorija natjecanja je Ivica Radan iz Splita. Pobjednici u ostale tri kategorije su Zvonimir Butula iz Zagreba, Manuela Komar iz Rijeke i Marko Bijelić iz Osijeka.

Novčane nagrade za kućne vrtove osvojili su Zagrepčani: 10.000 kuna za kućni vrt od 500 četvornih metara dobili su Silvija i Ivan Jakovac, 6000 kuna za vrt od 100 do 500 četvornih metara dobila je Mira Slovenc, a 3000 kuna za vrt do 100 četvornih metara Mira Kranjčić.

Nagrađenima su čestitali i zahvalili im na uspješnom sudjelovanju na Floraartu zamjenik zagrebačke gradonačelnice Stipe Tojčić i direktor gradskoga trgovačkog društva "Zrinjevac" Igor Toljan.

Floraart se održava do sutra navečer u Boćarskom domu "Zrinjevac" u Zagrebu. Cvijećem i najnovijim trendovima u uzgoju zelenila i uređenju okućnica, te priborom za cvjećarstvo i vrtlarstvo predstavlja se 155 hrvatskih izlagača i 24 iz devet zemalja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙