FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: PROŠLE GODINE U HRVATSKOJ TEK JEDNO SUĐENJE ZBOG TRGOVINE LJUDIMA

ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - "U Hrvatskoj je prošle godine održanotek jedno suđenje za trgovinu ljudima i doista je potrebno da snagereda i zakona učine više ukoliko Hrvatska želi dobiti bolje ocjene",ocijenio je viši savjetnik američkog državnog tajnika za pitanjatrgovine ljudima John Miller u razgovoru za Glas Amerike povodomgodišnjeg izvješća američkog Državnog tajništva o trgovini ljudima usvijetu.
ZAGREB, 17. lipnja 2004. (Hina) - "U Hrvatskoj je prošle godine održano tek jedno suđenje za trgovinu ljudima i doista je potrebno da snage reda i zakona učine više ukoliko Hrvatska želi dobiti bolje ocjene", ocijenio je viši savjetnik američkog državnog tajnika za pitanja trgovine ljudima John Miller u razgovoru za Glas Amerike povodom godišnjeg izvješća američkog Državnog tajništva o trgovini ljudima u svijetu.

U izvješću američkog Državnog tajništva o trgovini ljudima u svijetu ocjenjuje se da Hrvatska treba uložiti veće napore u zaustavljanju te vrste kriminala, navodi postaja. "Nije cilj da neka zemlja dobije bolju ocjenu, cilj je pomoći žrtvama i kriminalce strpati u zatvor. Riječ o kršenju ljudskih prava i čuvanju ljudskog digniteta, a trgovina ljudima predstavlja veliki izazov i za javni zdravstveni sustav, kao i velik izazov zakonu i stabilnosti zemlje. Trgovina ljudima je povezana s organiziranim kriminalom i kriminalcima donosi godišnju zaradu od nekoliko milijardi dolara, a svi mi imamo obvezu učiniti nešto da bi spriječili takve zločine", kaže Miller za VOA-u. Postaja prenosi da se, prema američkim podacima, u svijetu preko državnih granica godišnje se prebaci od 600 do 800 tisuća osoba za potrebe seksualnog iskorištavanja i prisilnog rada.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙