FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

zagreb: sutkinja općinskog suda i odvjetnik pod sumnjom zbog više kaznenih djela

ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Državno odvjetništvo i policijaprikupljaju obavijesti o sutkinji zagrebačkog Općinskog suda tezagrebačkom odvjetniku, za koje se sumnja da su počinili više kaznenihdjela, doznaje se danas u Općinskom državnom odvjetništvu.
ZAGREB, 20. svibnja 2004. (Hina) - Državno odvjetništvo i policija prikupljaju obavijesti o sutkinji zagrebačkog Općinskog suda te zagrebačkom odvjetniku, za koje se sumnja da su počinili više kaznenih djela, doznaje se danas u Općinskom državnom odvjetništvu.

U priopćenju zagrebačke općinske državne odvjetnice Vesne Abramović stoji da je državno odvjetništvo u suradnji sa zagrebačkom policijom i MUP-om jučer počelo prikupljati potrebne obavijesti zbog sumnje da su sutkinja zagrebačkog Općinskog suda i jedan odvjetnik počinili "više kaznenih djela za koje se progon poduzima po službenoj dužnosti".

U šturom priopćenju zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva ne navode se imena sutkinje i odvjetnika, kao ni djela za koja ih se tereti.

Navodi se da je prikupljanje obavijesti počelo na zahtjev predsjednika Općinskog suda Đure Sesse.

No, niti Sessa danas nije želio govoriti za koja se djela terete sutkinja i odvjetnik, rekavši tek da je sutkinja o kojoj je riječ nakon pokretanja stegovnog postupka zatražila razrješenje sa sudačke dužnosti.

Iz izvora bliskih zagrebačkom Općinskom sudu neslužbeno se doznaje da su sutkinja i odvjetnik pokrenuli fiktivni sudski spor protiv jednog javnog poduzeća.

Sutkinja je nakon donošenja presude donijela krivotvoreni zahtijev za ovrhom, i uzela novac isplaćen po tom zahtjevu. Navodno je riječ o iznosu većem od 100 tisuća kuna.

U telefonskom razgovoru za Hinu Vesna Abramović je potvrdila da se protiv sutkinje i odvjetnika prikupljaju obavijesti zbog sumnje da su počinili kazneno djelo krivotvorenja i prijevare.

"No, takva kvalifikacija samo je radna verzija", kazala je Abramović, dodajući da s konačnim zaključkom neće izlaziti u javnost prije nego što prikupe dovoljno dokaza.

"Tek kada skupimo dovoljno dokaza možemo govoriti o kvalifikaciji", kazala je Abramović, pojasnivši da je stoga i objavljeno kako se sutkinja i odvjetnik terete za više kaznenih djela.

Glasnogovornica zagrebačke policije Gordana Vulama danas nije željela ništa reći o ovom slučaju, kazavši da je tako dogovoreno s državnim odvjetništvom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙