FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VIJEĆE ZA POLJOPRIVREDNU POLITIKU O RAZVOJU POLJOPRIVREDE

ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Članovi Vijeća za poljoprivrednupolitiku hrvatske Vlade na današnjoj su sjednici između ostalogarazgovarali o mjerama i razvojnim ciljevima poljoprivredne politike urazdoblju od 2004. do 2007. godine, koje je izradilo resornoMinistrstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva (MPŠVG).
ZAGREB, 16. lipnja 2004. (Hina) - Članovi Vijeća za poljoprivrednu politiku hrvatske Vlade na današnjoj su sjednici između ostaloga razgovarali o mjerama i razvojnim ciljevima poljoprivredne politike u razdoblju od 2004. do 2007. godine, koje je izradilo resorno Ministrstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva (MPŠVG).

U tom će se razdoblju, kako je rečeno, provesti niz mjera i aktivnosti kojima je cilj održiva, konkurentna i izvozno orijentirana domaća proizvodnja.

Tako će se više poticati radno intenzivna poljoprivredna proizvodnja (voćarstvo, povrtlarstvo, maslinarstvo), budući su to djelatnosti u kojima se ostvaruju veći prihodi nego u proizvodnji žitarica.

Od strateških mjera MPŠVG-a izdvojeni su još programi podizanja trajnih nasada, program razvitka govedarske proizvodnje, program navodnjavanja, aktivnosti na suzbijanju "sive ekonomije" itd.

Potrebno je također hrvatsku poljoprivredu i proizvodnju hrane pripremiti za ulazak u Europsku uniju i istovremeno smanjiti uvoz, što se može postići samo jačanjem domaće proizvodnje.

Članovi Vijeća ponovo su iznijeli prijedlog o osnivanju agro banke, kao i to da se prioritet mora dati ekološkoj poljoprivrednoj proizvodnji za što Hrvatska ima velike mogućnosti.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙