FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zabrana koćarenja u ribolovnoj zoni pokraj Mljeta

ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstvai vodnoga gospodarstva donijelo je rješenje o zabrani ribolovapridnenom povlačnom mrežom ("koćom") u ribolovnoj zoni D, pokraj otokaMljeta.
ZAGREB, 9. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodnoga gospodarstva donijelo je rješenje o zabrani ribolova pridnenom povlačnom mrežom ("koćom") u ribolovnoj zoni D, pokraj otoka Mljeta.

Zabrana se odnosi na akvatorij širine tri nautičke milje u ribolovnoj zoni D, od spojnice svjetionika na otoku Sveti Andrija - rt Gruj na otoku Mljetu, prema jugozapadu, u razdoblju od 10. lipnja do 1. studenoga ove godine, priopćilo je Ministarstvo poljoprivrede.

Kako se pojašnjava, Državni inspektorat utvrdio je da se u tom akvatoriju intenzivno izlovljava nedozreli oslić, prosječne duljine do 8 centimetara te da izlovljena količina takvog oslića iznosi preko 10 posto biomase izlova, dok je najmanja duljina oslića koji se smije loviti 16 centimetara, a količina izlovljene biomase do 10 posto.

Napominje se da je u području za koje vrijedi zabrana koćarenja učinjena velika šteta te da se ista zabrana koja je bila na snazi prije nekoliko godina pokazala vrlo učinkovitom.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙