FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: POČELO UKLANJANJE BESPRAVNO SAGRAĐENIH OBJEKATA

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Građevna inspekcija danas je počelauklanjati prvi od sedam bespravno izgrađenih stambenih objekata uKožinu kod Zadra, a za preostala tri objekta, za koja je postupak utijeku, investitor je izrazio želju da će ih uskladiti s građevnomdozvolom, izvijestilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornoguređenja i graditeljstva.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Građevna inspekcija danas je počela uklanjati prvi od sedam bespravno izgrađenih stambenih objekata u Kožinu kod Zadra, a za preostala tri objekta, za koja je postupak u tijeku, investitor je izrazio želju da će ih uskladiti s građevnom dozvolom, izvijestilo je Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

Ministarstvo je taj prijedlog prihvatilo i pratit će tijek usklađenja, a ako investitor ne uspije uskladiti objekte s građevnim dozvolama, bit će srušena i ta tri objekta.

U priopćenju Ministarstvo podsjeća da je u Kožinu investitor Tomislav Galić bespravno sagradio deset stambenih zgrada, a po prostorno-planskoj dokumentaciji ondje je predviđena gradnja obiteljskih kuća, a ne stambenih zgrada s apartmanima za prodaju.

U veljači i ožujku 2004. inspekcija je donijela rješenja o zabrani gradnje sa zahtjevom da se objekti usklade s prostorno-planskom dokumentacijom. Budući da investitor nije gradnju uskladio sa zakonom, ti bespravno sagrađeni objekti moraju biti uklonjeni. Za sedam od ukupno deset stambenih objekata završen je inspekcijski postupak, a za ostala tri upravo se dovršava, kaže se u priopćenju Ministarstva.

Građevni strojevi rušenje su počeli oko 17 sati u nazočnosti policajaca.

Kad je počelo rušenje, okupio se velik broj mještana, a nakratko se pojavio i vlasnik Tomislav Galić, koji je brzo i bez prosvjeda napustio mjesto događaja.

Za razliku od njega zadarski pjevač Mladen Grdović, koji je jučer izjavio da je kupio pet apartmana u tom naselju, i danas je izrazio ogorčenost zbog rušenja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙