FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ROGOZNICA: Prijeteći samoubojstvom, odgodio rušenje bespravno izgrađene kuće

ROGOZNICA, 3. lipnja 2004. (Hina) - Prijeteći samoubojstvom, IvanMastelić iz Brnaza odgodio je jutros rušenje svoje bespravno podignutenedovršene kuće u Kalebovoj luci u Rogoznici.
ROGOZNICA, 3. lipnja 2004. (Hina) - Prijeteći samoubojstvom, Ivan Mastelić iz Brnaza odgodio je jutros rušenje svoje bespravno podignute nedovršene kuće u Kalebovoj luci u Rogoznici.

Kad je oko 8,30 sati prema Mastelićevoj kući pošao bager koji radi za Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva, on se na terasi užetom vezao za bocu plina koja je stajala do njega prijeteći da će se ubiti ako počne rušenje. Nakon toga bager je zaustavljen, Mastelić je sišao s terase i dobio rok od dva dana, što je potvrđeno u Ministarstvu, da sam sruši kuću. Novinarima je izjavio kako se doista kanio ubiti da je počelo rušenje jer nema za troškove rušenja za koje bi Ministarstvu trebao platiti i do 200.000 kuna.

Ivan Mastelić i supruga mu kazali su novinarima kako im Ministarstvo nije poslalo drugostupanjsko rješenje o izvršenju rušenja njihove kuće te tvrde da su slučajno doznali da im se ruši kuća. Kata Gojević, glasnogovornica Ministarstva, to je zanijekala, izjavivši danas kako je za sve bespravne objekte, pa tako i za Mastelićevu kuću, dovršen postupak koji prethodi nalogu za rušenje.

Zbog tog izgreda jutros su u Kalebovu luku poslane policijske snage, a policija je u priopćenju objasnila da je na tom području morala obustaviti "promet ljudi i vozila" dok se stanje ne smiri te da drugih intervencija nije bilo.

I drugu kuću koja je danas bila na rasporedu za rušenje počeo je rušiti sam vlasnik.

U Kalebovoj luci od početka svibnja, kad je počelo rušenje, srušeno je šest bespravnih objekata, a u susjednoj uvali Stivančici, također u rogozničkoj općini, još desetak. U toj je općini oko 1500 bespravnih objekata i oko 600 izvan Prostornog plana Šibensko-kninske županije.

Vodstvo rogozničke općine zatražilo je od Ministarstva da odgodi rušenje dok ne bude prihvaćen izrađeni općinski prostorni plan koji predviđa legaliziranje brojnih bespravnih objekata, no Ministarstvo je to odbilo.

Načelnik Nikica Goleš najavio je ostavku na tu dužnost, a Općinsko je vijeće sinoć donijelo odluku da se od 5. lipnja zbog turističke sezone zabranjuje i gradnja, i rušenje, pa i rušenje bespravnih objekata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙