FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Zadar: Počinje rušenje bespravno sagrađenih apartmana u Kožinu

ZADAR, 14. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša,prostornog uređenja i graditeljstva sutra počinje rušiti desetobjekata s po 12 apartmana u Kulini, uvali u Kožinu kod Zadra.
ZADAR, 14. lipnja 2004. (Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva sutra počinje rušiti deset objekata s po 12 apartmana u Kulini, uvali u Kožinu kod Zadra.

Objekti su dijelom gotovi, a od jutros uvalu Kulinu osiguravaju djelatnici zadarske policije.

Nešto prije 15 sati stigli su i građevni inspektori, ali strojeva za rušenje još nema.

Kako se doznaje od policije na mjestu događaja, rušenje će početi sutra, a vlasniku i poduzetniku Tomislavu Galiću dan je rok da ukloni skele, prozore i vrata s objekata.

Po riječima glasnogovornice Ministarstva Kate Gojević poduzetnik Galić odstupio je u gradnji od uvjeta u građevnoj i lokacijskoj dozvoli, narušivši prostorni plan po kojemu je dopušteno graditi obiteljske kuće, a ne velike objekte s apartmanima.

Doznaje se da je poduzetnik Galić, po uvjetima u građevnoj dozvoli, mogao graditi najviše do dva kata, a gradi trokatnice, a premašio je i okvire u širinu kuća.

U Ministarstvu se doznaje da su inspektori još u veljači i ožujku ove godine upozorili vlasnika i zabranili mu daljnje radove te mu odredili rok da objekte prilagodi uvjetima u građevnim dozvolama.

Vrijednost deset objekata sa 120 apartmana za tržište procjenjuje se na oko 10 milijuna eura, a kako se doznaje, 80 posto apartmana već je prodano.

Vlasnik objekata Tomislav Galić pojavio se, kažu mještani Kožina, rano jutros, ali poslije nije dolazio.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙