FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Danas se ruše bespravno sagrađeni objekti na području Umaga i Medulina

PULA,18. svibnja(Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornoguređenja i graditeljstva nastavilo je danas s akcijom rušenjabespravno sagrađenih objekata na području Istarske županije. NakonMarčane, strojevi Ministarstva danas su započeli s uklanjanjemilegalnih građevina u Lovrećici na području grada Umaga te u Pomeru napodručju općine Medulin.
PULA,18. svibnja(Hina) - Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva nastavilo je danas s akcijom rušenja bespravno sagrađenih objekata na području Istarske županije. Nakon Marčane, strojevi Ministarstva danas su započeli s uklanjanjem ilegalnih građevina u Lovrećici na području grada Umaga te u Pomeru na području općine Medulin.

I danas je rušenje proteklo bez incidenata, a velik dio onih koji su bespravno gradili na tom području i sami su uklanjali objekte.

Prema podacima glasnogovornice resornog ministarstva Kate Gojević, na području Pomera danas je bilo u planu uklanjanje devet objekata koji su svi sagrađeni na zemljištima na kojima je zabranjena gradnja jer se nalaze izvan zone građenja. Od navedenih devet objekata vlasnici su sami uklonili osam, pa je stoga Ministarstvo o trošku vlasnika uklonilo samo jedan objekt.

Na području Umaga kod Lovrećice, od devet objekata predviđenih za uklanjanje, vlasnici su sami uklonili šest, a Ministarstvo je uklonilo preostala tri objekta. I ti objekti, uglavnom vikendice, izgrađeni su na zemljištu na kojem gradnja nije dopuštena.

Kako se doznaje u Ministarstvu, od 22. travnja ove godine u Istarskoj županiji su uklonjena 43 objekta u općini Marčana, od kojih su vlasnici sami uklonili 29, a Ministarstvo 14. U tijeku je uklanjanje 18 objekata u Pomeru, odnosno Lovrećici, od kojih vlasnici sami uklanjaju 14, a Ministarstvo svega četiri objekta.

Akcija uklanjanja bespravno sagrađenih objekata u Istri nastavit će se sve do početka sezone, i to uz obalu. Iako javnost najviše zanima hoće li u toj akciji Ministarstva biti uklonjen i bespravno sagrađeni objekt istarskog župana Ivana Jakovčića u selu Sveti Juraj, Ministarstvo se o tome nije oglasilo. Jakovčić je, naime, a to je Ministarstvo i utvrdilo, bespravno sagradio vinski podrum na državnom zemljištu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙