FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: HRVATSKA VLADA NAPADA SVOJU PRETHODNICU KAKO BI OPRAVDALA BUDUĆE NEPOPULARNE POTEZE

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - "Sva buka oko ranijih obveza, dugovai svega drugog zapravo je samo pripremanje alibija za ono što će doćii biti će loše", komentira za Radio slobodnu Europu bivši hrvatskiministar financija, sveučilišni profesor na zagrebačkom Ekonomskomfakultetu Mato Crkvenac suglasnost MMF-a s procjenom da je Račanovavlada prošle godine ostavila iza sebe deficit od 6,3 post BDP-a.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - "Sva buka oko ranijih obveza, dugova i svega drugog zapravo je samo pripremanje alibija za ono što će doći i biti će loše", komentira za Radio slobodnu Europu bivši hrvatski ministar financija, sveučilišni profesor na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu Mato Crkvenac suglasnost MMF-a s procjenom da je Račanova vlada prošle godine ostavila iza sebe deficit od 6,3 post BDP-a.

Komentirajući preliminarni dogovor o novom MMF-ovu "stand-by" aranžmanu za Hrvatsku, Crkvenac upozorava da je HDZ-ovo inzistiranje na navodnom velikom deficitu samo traženje alibija, prenosi postaja, izražavajući skepsu u vezi s najavom vlade da prije ljeta predloži rebalans proračuna u kojem će u odgovarajućem omjeru povećati prihode, odnosno smanjiti rashode.

"Prihodi se ne mogu povećati. Šuker je rekao da će povećati godišnje prihode samo boljom naplatom tih prihoda od poreza a njima prihodi od poreza rastu sporije nego nama i to su, naravno, bile zablude", naglašava Crkvenac.

"Prihoda nema, ne može se odustati od nekih obećanja koja se i tako ne izvršavaju, pitanje je što je s umirovljenicima i svima drugima, zdravstvo je zaglavilo i puno je toga drugog", upozorava Crkvenac.

Nova hrvatska vlada ne može po njegovu mišljenju napraviti ništa u pitanju plaća, "broj dužnosnika su povećali, nema nikakve reforme uprave, troškove su skroz skresali tako da neke službe jedva funkcioniraju", napominje on, predviđajući da HDZ-ovi napadi na bivšu vladu neće prestati: "Ja očekujem da će to trajati jako dugo i da će cijelo vrijeme sve što je bilo u prošlosti biti krivo za to što vlada ne može ništa napraviti".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙