FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POVJERENIK VIJEĆA EUROPE NADA SE POZITIVNOM ISHODU ZA HRVATSKU U BRUXELLESU

ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Povjerenik za ljudska prava priVijeću Europe (VE) Alvaro Gil Robles u utorak je, nakon susreta spredsjednikom Republike Stjepanom Mesićem, izrazio nadu da će sljedećidani u Bruxellesu, gdje se u četvrtak i petak održava sastanakEuropskog vijeća, biti uspješni za Hrvatsku.
ZAGREB, 15. lipnja 2004. (Hina) - Povjerenik za ljudska prava pri Vijeću Europe (VE) Alvaro Gil Robles u utorak je, nakon susreta s predsjednikom Republike Stjepanom Mesićem, izrazio nadu da će sljedeći dani u Bruxellesu, gdje se u četvrtak i petak održava sastanak Europskog vijeća, biti uspješni za Hrvatsku.

"Nadam se da će ovotjedna događanja u Bruxellesu biti uspješna za Hrvatsku, jer da bismo izgradili demokratsku Europu trebaju nam sve demokratske zemlje", izjavio je Robles nakon što je s Mesićem razgovarao o ljudskim pravima.

Susret s hrvatskim predsjednikom bio je "otvoren i pozitivan" i odnosio se na temeljne probleme vezane uz ljudska prava i načine njihova rješavanja, rekao je Gil Robles. "Vrlo smo otvoreno razgovarali o pitanju ljudskih prava...a ta otvorenost i transparentnost se odnosi na sve s kojima sam se do sada susreo", dodao je Robles.

Povjerenik VE ranije se sastao s premijerom Ivom Sanaderom i ministrom vanjskih poslova Miomirom Žužulom. S njima je, kako je rekao, razgovarao o dobro poznatim pitanjima, poput povratka izbjeglica i njihove imovine te važnosti reforme pravosuđa.

Gil Robles je najavio da će pojedinosti o svom višednevnom boravku u Hrvatskoj iznijeti u srijedu na konferenciji za novinare, nakon što još jednom ode na teren. Do sada je posjetio zatvor u Lepoglavi i romsku zajednicu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙