FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PREDSJEDNIK ODBORA ZA PRAVOSUĐE SASTAO SE S PREDSTAVNICOM VIJEĆA EUROPE

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Odbora za pravosuđeHrvatskog sabora Rade Ivas razgovarao je u petak u Zagrebu sdirektoricom projekta PACO Impact Vijeća Europe Arditom Abdiu oprevenciji i kontroli korupcije, priopćio je Hrvatski sabor.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Odbora za pravosuđe Hrvatskog sabora Rade Ivas razgovarao je u petak u Zagrebu s direktoricom projekta PACO Impact Vijeća Europe Arditom Abdiu o prevenciji i kontroli korupcije, priopćio je Hrvatski sabor.

PACO Impact - Provedba protukorupcijskih planova u jugoistočnoj Europi, projekt je Vijeća Europe kojemu je osnovni cilj pridonijeti provedbi protukorupcijskih planova u zemljama jugoistočne Europe, s ciljem jačanja demokracije i vladavine prava kroz prevenciju i kontrolu korupcije.

Ivas je istaknuo da je Hrvatska prepoznala štetnost i opasnost korupcije, te da izražava političku volju i odlučnost u borbi protiv korupcije. U tom pravcu donijet je Nacionalni program za borbu protiv korupcije s akcijskim planom za borbu protiv korupcije, a osnovano je i posebno tijelo za kazneni progon slučajeva korupcije, rekao je Ivas.

Abdiu je detaljno obrazložila projekt PACO Impact te je istaknula da Hrvatska ima dobar pravni okvir na tom području u odnosu na druge zemlje obuhvaćene projektom. Iskazano je obostrano zadovoljstvo na uspostavi suradnje kao i spremnost da se suradnja intenzivira, dodaje se u priopćenju.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙