FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POVJERENIK VE ZA LJUDSKA PRAVA GIL-ROBLES U POSJETU HRVATSKOJ

ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - Povjerenik Vijeća Europe za ljudskaprava Alvaro Gil-Robles od ponedjeljka boravi u trodnevnom službenomposjetu Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati s najvišim političkim ipravosudnim dužnosnicima.
ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - Povjerenik Vijeća Europe za ljudska prava Alvaro Gil-Robles od ponedjeljka boravi u trodnevnom službenom posjetu Hrvatskoj tijekom kojeg će se sastati s najvišim političkim i pravosudnim dužnosnicima.

Predviđeno je da se Gil-Robles sastane s predsjednikom RH Stjepanom Mesićem i predsjednikom vlade Ivom Sanaderom te s članovima vlade i Sabora. Također su najavljeni njegovi susreti s javnim pravobraniteljem i predsjednicima Ustavnog i Vrhovnog suda, te predstavnicima nevladinih organizacija. U razgovorima sa svim sugovornicima Gil-Robles bi se trebao upoznati sa stanjem zaštite ljudskih prava u različitim vidovima života u Hrvatskoj.

Kako je najavljeno, osobitu pozornost povjerenik VE tijekom svih susreta posvetit će pitanjima povratka prognanika i izbjeglica, ostvarivanja vlasničkih prava, funkcioniranja sudstva, prava manjina i stanja u kojemu se nalazi romska zajednica u Hrvatskoj.

Alvaro Gil-Robles posjetit će i nekoliko mjesta u Međimurju te zatvor u Lepoglavi.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙