FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ŠUICA POTPREDSJEDNICA DOMA LOKALNIH VLASTI KONGRESA LOKALNIH I REGIONALNIH VLASTI VIJEĆA EUROPE

ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Voditeljica izaslanstva RepublikeHrvatske Dubravka Šuica u utorak je, na plenarnom sastanku Kongresalokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu, velikomvećinom glasova (90 od 130) izabrana za prvu potpredsjednicu Domalokalnih vlasti Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe,priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.
ZAGREB, 1. lipnja 2004. (Hina) - Voditeljica izaslanstva Republike Hrvatske Dubravka Šuica u utorak je, na plenarnom sastanku Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe u Strasbourgu, velikom većinom glasova (90 od 130) izabrana za prvu potpredsjednicu Doma lokalnih vlasti Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, priopćilo je ministarstvo vanjskih poslova.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe, koji se sastoji od Doma lokalnih vlasti i Doma regionalnih vlasti, predstavlja glas regija i lokalnih jedinica Europe, braneći i promičući lokalnu i regionalnu demokraciju, razmjenu dobre prakse na lokalnoj i regionalnoj razini, pojašnjava se u priopćenju.

Prema istom izvoru, izbor dubrovačke gradonačelnice Dubravke Šuice za prvu potpredsjednicu tog značajnog tijela Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe bitna je potvrda konstruktivnog sudjelovanja Hrvatske u aktivnostima Vijeća Europe.

Šuica će kao prva potpredsjednica Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe zamjenjivati predsjednika Doma lokalnih vlasti Halvdana Skarda iz Norveške i predsjednika Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe Giovannija Di Stasija iz Italije ne samo na redovitom sjednicama nego i u svim drugim prigodama i obvezama, predstavljajući na taj način sve države članice Vijeća Europe.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙