FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

TEČAJ DOLARA BEZ VEĆIH PROMJENA PRED GREENSPANOV GOVOR

LONDON, 15. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Dolar je danas na svjetskimdeviznim tržištima oslabio prema jenu, no ojačao prema euru, preddanašnji govor čelnika američke središnje banke Fed i podatak ocijenama na malo, za koje na tržištu vjeruju da će dati nove smjerniceglede porasta kamatnih stopa u Sjedinjenim Državama.
LONDON, 15. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Dolar je danas na svjetskim deviznim tržištima oslabio prema jenu, no ojačao prema euru, pred današnji govor čelnika američke središnje banke Fed i podatak o cijenama na malo, za koje na tržištu vjeruju da će dati nove smjernice glede porasta kamatnih stopa u Sjedinjenim Državama.

U takvim je okolnostima dolar oslabio blagih 0,15 posto u odnosu na jen i trenutno iznosi 111,18 jena. No, držao se stabilno prema euru, koji iznosi 1,2038 dolara, te je i dalje blizu najviše razine u zadnja tri tjedna.

U središtu pozornosti tržišta nalazi se podatak o inflaciji u SAD-u, čija se objava očekuje tijekom dana, a trebao bi ponuditi odgovore glede brzine očekivanog porasta kamatnih stopa ove godine u tom najvećem svjetskom gospodarstvu, s kojim će se vjerojatno krenuti potkraj ovoga mjeseca.

Trgovci nestrpljivo iščekuju i današnji govor čelnika Feda Alana Greenspana pred senatskim odborom za bankarstvo u povodu njegove nominacije za peti mandat na čelnome mjestu banke, a koji će privući pozornost ulagača posebice nakon što su Fed-ovi dužnosnici isticali inflaciju u nedavnim izjavama.

"Bude li stopa inflacije na gornjoj granici očekivanja tržište će početi ozbiljno razmišljati o porastu kamatnih stopa za 0,50 postotnih bodova", kazao je Lee Ferridge, globalni valutni strateg u Rabobank u Londonu. "Fed je bio jasan kada je govorio o 'odmjerenom' podizanju kamatnih stopa, to je način na koji oni žele djelovati, no budu li inflatorni pritisci jačali djelovat će agresivnije".

Poput dolara, i euro je danas blago oslabio prema jenu, te trenutno iznosi 133,89 jena.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙