FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUMSFELD OD AZIJE ZATRAŽIO DA SE JAČE UKLJUČI U RAT PROTIV TERORIZMA

SINGAPUR, 5. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Američki ministar braneDonald Rumsfeld u subotu je od Azije zatražio da se jače uključi u ratprotiv terorizma, zauzvrat obećavši snažnije sigurnosne veze i vojnupotporu Washingtona.
SINGAPUR, 5. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Američki ministar brane Donald Rumsfeld u subotu je od Azije zatražio da se jače uključi u rat protiv terorizma, zauzvrat obećavši snažnije sigurnosne veze i vojnu potporu Washingtona.

U govoru na sastanku ministara obrane azijskih zemalja u Singapuru, Rumsfeld je gotovo izrijekom zatražio da te zemlje u Irak pošalju svoje vojnike, umotavši to u formulaciju kako svaka zemlja mora odabrati vlastitu razinu suradnje.

Zanijekao je da SAD prisiljavaju svoje azijske saveznike na pružanje potpore koaliciji u Iraku unatoč oštrom otporu njihovih naroda.

"Mi ne izlažemo pritisku, a nadam se da to ne čine ni druge zemlje, nijednu zemlju da čini nešto što je protivno njezinim interesima", izjavio je Rumsfel pred ministrima i dužnosnicima dvadesetak azijskih država.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙