FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUMSFELD: AMERIKANCI USKORO U BORBI PROTIV TERORIZMA U JUGOISTOČNOJ AZIJI

SINGAPUR, 4. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američki ministar obraneDonald Rumsfeld u petak je izjavio kako se nada da će američke vojnesnage uskoro sudjelovati u borbi protiv terorizma u jugoistočnoj Azijite je , upozorio da će ciljevi radikalnih islamista uskoro postati iumjerene muslimanske zemlje u regiji i ostalom dijelu svijeta.
SINGAPUR, 4. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američki ministar obrane Donald Rumsfeld u petak je izjavio kako se nada da će američke vojne snage uskoro sudjelovati u borbi protiv terorizma u jugoistočnoj Aziji te je , upozorio da će ciljevi radikalnih islamista uskoro postati i umjerene muslimanske zemlje u regiji i ostalom dijelu svijeta.

Rumsfeld je to kazao tijekom posjeta marincima na nosaču-helikoptera usidrenom u singapurskoj luci.

Na pitanje jednoga marinca kad će američki vojnici moći krenuti "u lov" na teroriste u regiji, Rumsfeld je odgovorio: " Nadam se da će to biti uskoro".

"Ne možemo samo tako čekati novi napad nadajući se da ćemo se uspjeti obraniti. Moramo poduzeti neke korake, otkriti terorističke mreže, osobe koji ih financiraju i zemlje koje im pružaju azil", kazao je.

Rumsfeld nije precizirao kakve bi akcije trebali poduzeti američki vojnici niti u kojem vremenskom razdoblju.

Njegove su izjave slijedile u trenutku kada SAD i Singapur pokušavaju pojačati sigurnost u strateški važnom području Malacce, važnom zbog razmjene povjerljivih informacija.

U jugoistočnoj Aziji aktivne su razne islamističke skupine koje su već počinile neke napade, a pretpostavjla se da bi mogle pripremati i nove.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙