FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PARIZ INZISTIRA NA RJEŠAVANJU PALESTINSKOG PITANJA

PARIZ, 2. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Francuska je u srijedu, pred skoriposjet američkog predsjednika Georgea Busha, naglasila kako je hitnopotrebno riješiti izraelsko-palestinski sukob jer je on jedan odglavnih izvora terorizma.
PARIZ, 2. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Francuska je u srijedu, pred skori posjet američkog predsjednika Georgea Busha, naglasila kako je hitno potrebno riješiti izraelsko-palestinski sukob jer je on jedan od glavnih izvora terorizma.

"Hitno je potrebno prekinuti začarani krug krvoprolića, terorizma i nasilja koji pogađaju izraelsku i palestinsku djecu", ali i sve nas, rekao je u govoru održanom pred članovima parlamenta francuski ministar vanjskih poslova Michel Barnier.

On smatra da je Bliski istok "crna rupa koja može uništiti svijet, budući da svi znamo da je međunarodni terorizam posvuda prisutan".

Francuski analitičari ocjenjuju da Amerikanci odbijaju priznati vezu između terorističkog napada 11. rujna 2001. i palestinskog pitanja, a Bush koji bi u Francuskoj trebao boraviti 5. i 6. lipnja u povodu proslave 60-te godišnjice savezničkog iskrcavanja u Normandiji, nije se dovoljno angažirao na rješenju tog važnog pitanja.

Prema njihovoj ocjeni, Bush se zalaže za promicanje demokratizacije i reformi u tome dijelu svijeta, no rješenje palestinskog pitanja za njega ne predstavlja prioritet.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙