FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: VEČERNJI LIST O PLIVINOM PRIJEDLOGU SMANJENJA CIJENA LIJEKOVA

ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - Pliva može naći prostora za smanjenjecijena novih generičkih lijekova, kao i antibiotika sumamed iklavocin, ali ne i za pojeftinjenje lijekova koji su godinama natržištu i čija je vrijednost 20 do 70 kuna, kazao je predsjednikUprave Plive Hrvatska Matko Bolanča u intervjuu današnjem Večernjemlistu.
ZAGREB, 14. lipnja 2004. (Hina) - Pliva može naći prostora za smanjenje cijena novih generičkih lijekova, kao i antibiotika sumamed i klavocin, ali ne i za pojeftinjenje lijekova koji su godinama na tržištu i čija je vrijednost 20 do 70 kuna, kazao je predsjednik Uprave Plive Hrvatska Matko Bolanča u intervjuu današnjem Večernjem listu.

Bolanča odbacuje tvrdnje da Pliva pruža najveći otpor smanjenju cijena lijekova u pregovorima između državnog zdravstvenog osiguranja i farmaceutske industrije, započetima nedavno zbog snažnog rasta troškova HZZO-a.

"Nije mi jasno zbog čega bi Pliva bila problem. Prema nekim informacijama, HZZO nije uspio dogovoriti cijene i pregovori su - i s domaćom i stranom farmaceutskom industrijom - zapeli", kaže Bolanča.

Dodaje da je Pliva jedina predlagala spuštanje cijena novih generika, svjesna kritične situacije u HZZO-u zbog nekontrolirane potrošnje.

U drugom krugu pregovora između HZZO i farmaceutske industrije, koji počinje u ponedjeljak, Pliva će ponuditi 30 posto niže cijene za devet lijekova.

"U Plivi je odlučeno da snizimo i cijenu sumameda, i to između 16 i 20 posto, kao i klavocina, najprodavanijeg antibiotika u Hrvatskoj, za sedam posto", kazao je Bolanča u VL-u.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙