FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: MEDIJI O GUBICIMA DRŽAVNOG PRORAČUNA ZBOG SIVE EKONOMIJE

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Zbog razvijenog crnog tržištaduhanskim proizvodima i naftnim derivatima, u državni se proračun lanislilo oko 200 milijuna kuna manje sredstava nego što je biloplanirano, upozorava se u Godišnjem obračunu državnog proračuna za2003., o čemu piše današnji Vjesnik.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - Zbog razvijenog crnog tržišta duhanskim proizvodima i naftnim derivatima, u državni se proračun lani slilo oko 200 milijuna kuna manje sredstava nego što je bilo planirano, upozorava se u Godišnjem obračunu državnog proračuna za 2003., o čemu piše današnji Vjesnik.

Od trošarina na naftne derivate, koji čine najznačajniju komponentu trošarina, lani je ubrano gotovo 200 milijuna kuna manje u odnosu na plan. Od trošarina na duhanske prerađevine prikupljeno je, pak, 122 milijuna kuna manje od plana.

"Možemo zaključiti da je još uvijek razvijeno crno tržište duhanskim proizvodima i naftnim derivatima, a suzbijanjem tog tržišta mogli bi se značajno povećati prihodi proračuna od posebnih poreza", stoji u Godišnjem obračunu.

Dnevnik, pak, piše kako će, prema procjenama stručnjaka iz Tvornice duhana Rovinj, prihodi izgubljeni zbog ilegalnog tržišta cigareta ove godine premašiti milijardu kuna. U tome su, procjenjuje se, najveći gubitnici državni proračun, oko 900 milijuna kuna, i domaća distribucija i trgovina, s oko 300 milijuna kuna.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙