FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: JUTARNJI LIST O STUDIJI UTJECAJA PROJEKTA DRUŽBA ADRIA NA OKOLIŠ

ZAGREB, 6. lipnja 2004. (Hina) - Studija o utjecaju na okoliš projektaDružba Adria u završnoj je fazi, a analize i istraživanja pokazuju daje projekt provediv, te da će njegova realizacija doprinijetidonošenju kvalitetnih zakonskih, tehničkih i organizacijskih mjerakojima će se smanjiti rizik transporta opasnih tereta, kazala je uintervjuu današnjem Jutarnjem listu predsjednica Uprave Janafa VesnaTrnokop-Tanta.
ZAGREB, 6. lipnja 2004. (Hina) - Studija o utjecaju na okoliš projekta Družba Adria u završnoj je fazi, a analize i istraživanja pokazuju da je projekt provediv, te da će njegova realizacija doprinijeti donošenju kvalitetnih zakonskih, tehničkih i organizacijskih mjera kojima će se smanjiti rizik transporta opasnih tereta, kazala je u intervjuu današnjem Jutarnjem listu predsjednica Uprave Janafa Vesna Trnokop-Tanta.

U izradi studije, koja obuhvaća oko 1500 stranica, sudjelovala su 143 znanstvenika i stručnjaka iz različitih područja, a očekuje se da će za dva tjedna studija biti predana na ocjenu Ministarstvu zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva.

"Studija obuhvaća zonu utjecaja na okoliš od mađarske granice do luke Omišalj i kvalitetna je podloga da nadležno tijelo državne uprave na temelju njezinih zaključaka donese određene mjere za zaštitu i kontrolu Jadrana, neovisno o projektu Družba Adria", kaže Vesna Trnokop-Tanta.

Prema podacima Ministarstva mora, prometa i razvitka, ukupna količina opasnog tereta, uključujući i naftu, prevezena prošle godine Jadranskim morem iznosila je oko 100 milijuna tona.

"Problem balastnih voda već je čitavo stoljeće prisutan u hrvatskim i drugim jadranskim izvoznim lukama. Upravo zbog takve situacija, realizacija ovog projekta direktno potiče rješavanje sigurnije plovidbe, upravljanja balastnim vodama, te zaštite Jadrana u cijelosti", kazala je Vesna Trnokop-Tanta u Jutarnjem listu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙