FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

PT: VJESNIK O INTERESU OMV-A ZA PRIVATIZACIJU INE

ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Austrijska naftna kompanija OMVposlala je pismo hrvatskoj Vladi u kojemu moli da je obavijesti kakoće se i kada nastaviti privatizacija Ine, no u pismu se nisuspominjali određeni udjeli, pa ni 25 posto dionica Ine, doznajeVjesnik iz sjedišta OMV-a u Beču.
ZAGREB, 8. lipnja 2004. (Hina) - Austrijska naftna kompanija OMV poslala je pismo hrvatskoj Vladi u kojemu moli da je obavijesti kako će se i kada nastaviti privatizacija Ine, no u pismu se nisu spominjali određeni udjeli, pa ni 25 posto dionica Ine, doznaje Vjesnik iz sjedišta OMV-a u Beču.

Neki su hrvatski mediji ovih dana pisali kako je OMV poslao Vladi pismo namjere za kupnju 25 posto dionica Ine.

Točno je, kažu u OMV-u, da su zainteresirani za sudjelovanje u drugoj fazi privatizacije Ine, pa su u pismu zamolili da ih Vlada obavijesti kada će se nastaviti privatizacija. Međutim, u pismu, tvrde u tvrtki, nema nikakvih brojki.

Na slanje pisma potaknula ih je Vladina odluka o odgodi druge faze privatizacije Ine za godinu dana, kao i novinski napisi o tomu da se razmišlja o promjeni dosadašnjeg modela privatizacije hrvatske naftne kompanije.

OMV je, piše Vjesnik, i dalje vrlo zainteresiran za hrvatsko tržište, pa ne odustaje od namjere da postane suvlasnik Ine, premda ih je u prvoj fazi privatizacije te kompanije pobijedio mađarski Mol.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙