FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SRBIJI POČELI IZBORI ZA PREDSJEDNIKA DRŽAVE

BEOGRAD,13. lipnja(Hina) - U Srbiji su u nedjelju ujutro počeli izboriza predsjednika Srbije na kojima će se 6.532.263 građana izjasniti o15 kandidata.
BEOGRAD,13. lipnja(Hina) - U Srbiji su u nedjelju ujutro počeli izbori za predsjednika Srbije na kojima će se 6.532.263 građana izjasniti o 15 kandidata.

Biračka mjesta, njih 8538, od kojih 241 na Kosovu, 33 u 17 zemalja svijeta i 15 u zatvorima, otvorena su u sedam sati ujutro i zatvaraju se navečer u 20 sati, s izuzetkom birališta u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji, gdje je glasanje - zbog razlike u vremenu - obavljeno u subotu.

Ako nijedan kandidat u prvom krugu ne dobije više od 50 posto glasova, predsjednik će biti izabran za dva tjedna, 27. lipnja, između dva kandidata koji u prvom krugu dobiju najviše glasova. U drugom krugu pobjeđuje onaj koji dobije više glasova.

Kandidati za predsjednika Srbije su zamjenik predsjednika Srpske radikalne stranke Tomislav Nikolić, predsjednik Demokratske stranke Boris Tadić, potpredsjednik Demokratske stranke Srbije i kandidat vladajuće koalicije u Srbiji Dragan Maršićanin, te biznismen Bogoljub Karić, kandidat grupe građana.

Osim njih, kandidati su i Ljiljana Aranđelović (koju je predložila Jedinstvena Srbija), Ivica Dačić (Socijalistička partija Srbije), Milovan Drecun (stranka Preprod Srbije), Dragan Đorđević (Stranka državljana Srbije), Branislav Ivković (Socijalistička narodna stranka), Mirko Jović (Narodna radikalna stranka, Srbija i dijaspora i Europski blok), princeza Jelisaveta Karađorđević (Grupa građana "Za ljepšu Srbiju"), Zoran Milinković (Patriotska stranka dijaspore), Borislav Pelević (Stranka srpskog jedinstva) i Marijan Rističević (Narodna seljačka stranka).

Neslužbeni rezultati prvog kruga predsjedničkih izbora u Srbiji bit će objavljeni u nedjelju oko ponoći.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙