FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

ZA PREDSJEDNIČKE IZBORE U SRBIJI KANDIDIRALO SE 18 KANDIDATA

BEOGRAD,24.svibnja(Hina) - Osamnaest kandidata prijavilo se republičkojizbornoj komisiji za predsjedničke izbore u Srbiji, koji se održavaju13. lipnja, do roka predaje kandidature koji je istekao u nedjelju uponoć.
BEOGRAD,24.svibnja(Hina) - Osamnaest kandidata prijavilo se republičkoj izbornoj komisiji za predsjedničke izbore u Srbiji, koji se održavaju 13. lipnja, do roka predaje kandidature koji je istekao u nedjelju u ponoć.

Sat uoči isteka toga roka kandidaturu je predao kandidat Narodne radikalne stranke Srbije i dijaspore organizirana u Europski blok Mirko Jović, dok je u nedjelju prije podne kandidaturu predala i princeza Jelisaveta Karađorđević, no ona je mora dopuniti s još 54 potpisa građana koji podržavaju njenu kandidaturu.

Još potpisa treba pribaviti i kandidat "Preporoda Srbija" Milovan Drecun, a nedostatke u prijavama trebaju u zakonskom roku otkloniti Radivoj Milutinović, kandidat skupine građana iz Subotice, Milovan Petrović, kandidat skupine građana iz Inđije, i Vojislav Đoković iz Čačka, kandidat skupine građana "Društvo sanjara o torti", rečeno je u ponedjeljak u republičkoj izbornoj komisiji.

Komisija je do sada potvrdila 12 kandidatura, a konačnu listu kandidata trebala bi utvrditi do 28. svibnja. Do sada su potvrđene kandidature Tomislava Nikolića iz Srpske radikalne stranke, Borisa Tadića iz Demokratske stranke, Ivice Dačića iz Socijalističke partije Srbije, Branislava Ivkovića iz Socijalističke narodne stranke, Borislava Pelevića iz Stranke srpskog jedinstva, kandidata skupine građana Bogoljuba Karića, vladajuće koalicije Dragana Maršićanina, Ljiljane Aranđelović iz Jedinstvene Srbije, Dragana Đorđevića iz Stranke državljana Srbije, Vladana Batića iz Demokršćanske stranke Srbije, Zorana Milenkovića iz Patriotske stranke dijaspore i lidera Narodne seljačke stranke Marijana Rističevića.

(Hina) xtman ybr

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙