FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U OKVIRU BORAVKA U SAD-U KOSOR I ŽUŽUL IMALI NIZ BILATERALNIH SUSRETA

ZAGREB, 12. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica hrvatske Vlade iministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnostiJadranka Kosor i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, koji su upetak u Washingtonu u ime hrvatske Vlade odali posljednju počastpreminulom bivšem američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu, imali su tomprigodom niz bilateralnih razgovora i susreta sa svjetskim državnicimakoji su bili na ispraćaju, priopćilo je u subotu Ministarstvo vanjskihposlova.
ZAGREB, 12. lipnja 2004. (Hina) - Potpredsjednica hrvatske Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor i ministar vanjskih poslova Miomir Žužul, koji su u petak u Washingtonu u ime hrvatske Vlade odali posljednju počast preminulom bivšem američkom predsjedniku Ronaldu Reaganu, imali su tom prigodom niz bilateralnih razgovora i susreta sa svjetskim državnicima koji su bili na ispraćaju, priopćilo je u subotu Ministarstvo vanjskih poslova.

Jadranka Kosor i Miomir Žužul susreli su se s bivšim američkim predsjednikom Billom Clintonom koji je najavio svoj dolazak u Hrvatsku početkom 2005. godine u prigodi promocije njegove knjige. Nakon toga uslijedio je i razgovor sa senatoricom Hillary Rodham Clinton.

U ime Vlade Jadranka Kosor i Miomir Žužul izrazili su poštovanje i sućut za preminulim američkim predsjednikom američkom državnom tajniku Colinu Powellu, te se susreli s dužnosnicima State Departmenta s kojima su razgovarali o vrlo dobrim bilateralnim odnosima između Hrvatske i Sjedinjenih Država.

U razgovoru s britanskim premijerom Tonyjem Blairom, ministrica Kosor i šef hrvatske diplomacije izrazili su zadovoljstvo uzajamnim odnosima dviju zemalja i naročito podrškom Velike Britanije Hrvatskoj u dobivanju statusa kandidata za člana Europske unije i određivanju vremena početka pregovora Hrvatske i Unije. Oni su s Blairom također razgovarali o njegovom susretu s predsjednikom hrvatske Vlade Ivom Sanaderom koji će uslijediti tijekom ove godine.

Žužul je razgovarao i s njemačkim kancelarom Gerhardom Schroederom, a zatim s francuskim ministrom vanjskih poslova Michelom Barnierom, kojem je zahvalio na učinkovitoj potpori Hrvatskoj u pridruživanju Europskoj uniji i koji narednih mjeseci dolazi u službeni posjet Hrvatskoj.

Žužul se sastao i s austrijskom ministricom vanjskih poslova Benitom Ferrero Waldner i s indijskim ministrom vanjskih poslova Natwarom Singhom, koji ga je pozvao u službeni posjet Indiji te s ministrom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Mladenom Ivanićem, predsjednikom slovenskog parlamenta Borutom Pahorom i norveškim ministrom vanjskih poslova Janom Petersenom, kaže se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙