FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: ZBIRKA IZ HRVATSKE PRIKAZANA KAO VIRTUELNA IZLOŽBA U MEMORIJALNOM MUZEJU HOLOKAUSTA

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Kako bi izišao u susret milijunimavirtualnih posjetitelja, Američki memorijalni muzej Holokausta (TheUnited States Holocaust Memorial Museum) namjerava preoblikovatifizičke u virtuelne izloške, što omogućuje i izlaganje predmetanedostupnih u samom muzejskom kompleksu - poput zbirke iz Hrvatske,bilježi časopis za biznis i tehnologiju PC World.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Kako bi izišao u susret milijunima virtualnih posjetitelja, Američki memorijalni muzej Holokausta (The United States Holocaust Memorial Museum) namjerava preoblikovati fizičke u virtuelne izloške, što omogućuje i izlaganje predmeta nedostupnih u samom muzejskom kompleksu - poput zbirke iz Hrvatske, bilježi časopis za biznis i tehnologiju PC World.

Budući da period posudbe zbirke iz Hrvatske nije bio dovoljno dug za organizaciju fizičke izložbe, muzej je katalogizirao izloške i priredio virtualnu izložbu, ističe časopis, dodajući pritom da je samo u travnju ove godine web-stranicu muzeja posjetilo 600 tisuća posjetitelja dok je fizički muzej u istom razdoblju zabilježio tek 210 tisuća posjetitelja.

Dvadeset posto on-line posjeta zabilježeno je u inozemstvu - većina njih u Kanadi, Velikoj Britaniji, Izraelu i Kini, prenosi časopis riječi ravnatelja muzejskog odjela za primjenu napredne tehnologije Lawrencea Swiadera, koji također napominje da je "Meksiko skočio na peto ili sedmo mjesto posjeta otkad smo u listopadu prošle godine pokrenuli našu stranicu na španjolskom jeziku".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙