FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

RUSKI DRŽAVNI BLAGDAN: PUTIN NA CRVENOM TRGU ISTAKNUO DA ŽELI VELIKU I JAKU RUSIJU

MOSKVA, 12. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik Vladimir Putinistaknuo je da želi veliku i snažnu Rusiju, na smotri na Crvenom trgukojom je obilježen Dan Rusije, državni blagdan uveden prije desetgodina radi proslave neovisnosti Rusije u sklopu bivšeg SSSR-a.
MOSKVA, 12. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Predsjednik Vladimir Putin istaknuo je da želi veliku i snažnu Rusiju, na smotri na Crvenom trgu kojom je obilježen Dan Rusije, državni blagdan uveden prije deset godina radi proslave neovisnosti Rusije u sklopu bivšeg SSSR-a.

"Želimo da naša zemlja bude jedna od najvećih i najutjecajnijih u svijetu", kazao je ruski predsjednik nakon smotre na Crvenom trgu, u kojoj su sudjelovali plesači u narodnim nošnjama iz 88 ruskih pokrajina, i vojnog mimohoda.

"Ujedinili smo i ojačali našu zemlju, razvili smo njezin gospodarski potencijal i učvrstili međunarodni položaj naše vlade", dodao je, pošto se večer prije vratio sa summita G8.

Na toj svečanosti koju je u cijelosti prenosila javna televizijska postaja Rossija, predsjednik je upozorio sugrađane da će se možda sučeliti s teškim reformama i pozvao ih da budu jedinstveni pod njegovim vodstvom.

Prema istraživanju instituta Romir o "važnosti" tog blagdana za Ruse, 39 posto ispitanika reklo je da je to tek još jedan neradni dan, dok je za njih 36 posto to "Dan Rusije", kako ga je i nazvao Boris Jeljcin 1997.

Za 9 posto ruskih ispitanika, 12. lipanj je obljetnica pada SSSR-a, a za njih 6 posto početak ljeta.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙