FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOŠTUNICA U MOSKVI: RUSIJA NA BALKANU IGRA VITALNU ULOGU

MOSKVA, 3. lipnja 2004. (Hina/AFP/dpa) - Rusija igra vitalnu ulogu uodržavanju stabilnosti na Balkanu, rekao je u četvrtak ruskomepredsjedniku Vladimiru Putinu tijekom službenog posjeta Rusiji, srpskipremijer Vojislav Koštunica.
MOSKVA, 3. lipnja 2004. (Hina/AFP/dpa) - Rusija igra vitalnu ulogu u održavanju stabilnosti na Balkanu, rekao je u četvrtak ruskome predsjedniku Vladimiru Putinu tijekom službenog posjeta Rusiji, srpski premijer Vojislav Koštunica.

"Prisutnost Rusije u našoj regiji i njezino poznavanje situacije u zemlji vrlo je važno za očuvanje mira i sigurnosti na Balkanu", rekao je Koštunica Putinu tijekom razgovora u službenoj rezidenciji ruskoga predsjednika u crnomorskom ljetovalištu Sočiju.

Rusija je oduvijek pokazivala razumijevanje za Srbiju i Crnu Goru te za osjetljivo pitanje Kosova, kazao je Koštunica tijekom prvoga službenog putovanja u inozemstvo otkad je u ožujku preuzeo dužnost premijera.

Ruski je predsjednik, među ostalim, pozvao na jačanje trgovačke razmjene između Moskve i Beograda te je inzistirao "jačanju suradnje između dviju zemajla u svim domenama". Putin je istaknuo kako je Rusija drugi po veličini trgovački partner Srbije i Crne Gore s godišnjim prometom u iznosu od 1,5 milijarde američkih dolara.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙