FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Premijer Sanader sutra na proslavi 70. rođendana Aloisa Mocka

ZAGREB,7. lipnja(Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader sutra će u Bečubiti nazočan proslavi 70. rođendana Aloisa Mocka, bivšeg austrijskogministra vanjskih poslova i potpredsjednika austrijske Vlade,najavljeno je danas iz Vlade RH.
ZAGREB,7. lipnja(Hina) - Predsjednik Vlade Ivo Sanader sutra će u Beču biti nazočan proslavi 70. rođendana Aloisa Mocka, bivšeg austrijskog ministra vanjskih poslova i potpredsjednika austrijske Vlade, najavljeno je danas iz Vlade RH.

Na svečanosti u austrijskom parlamentu premijer Sanader govorit će o Mockovim zaslugama za međunarodno priznanje Hrvatske, ističu u Banskim dvorima i podsjećaju da je upravo austrijski ministar početkom 90-ih godina odigrao značajnu ulogu u međunarodnom priznanju Republike Hrvatske.

Prvi hrvatski predsjednik Franjo Tuđman godine 1996. odlikovao je Aloisa Mocka Veleredom kralja Dmitra Zvonimira s lentom Danicom za doprinos priznanju Hrvatske, razvitku prijateljskih odnosa dviju država i ukupnoj dobrobiti Hrvatske.

Iz vladina Ureda za odnose s javnošću također se doznaje da premijera Sanadera kao i prethodnih mjeseci, u lipnju očekuje niz vanjskopolitičkih aktivnosti.

Naime, 16. lipnja, dan uoči sjednice Europskog vijeća, na kojoj Hrvatska treba dobiti status kandidata za punopravno članstvo u EU, Sanader će boraviti u Bruxellesu.

Pet dana kasnije, na poziv portugalskog kolege Hose Manuela Duraoa Barossoa, posjetit će Lisabon, a koncem lipnja hrvatski premijer u Istanbulu će biti nazočan summitu NATO-a.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙