FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KARDINAL BOZANIĆ NA PROSLAVI BLAGDANA SV. KVIRINA, ZAŠTITNIKA KRČKE BISKUPIJE

KRK, 4. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupskekonferencije (HBK) i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanićpredvodio je večeras u krčkoj katedrali koncelebrirano euharistijskoslavlje u povodu proslave blagdana svetoga Kvirina, zaštitnika krčkebiskupije.
KRK, 4. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Hrvatske biskupske konferencije (HBK) i zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je večeras u krčkoj katedrali koncelebrirano euharistijsko slavlje u povodu proslave blagdana svetoga Kvirina, zaštitnika krčke biskupije.

U zajedništvu s kardinalom Bozanićem misu su predvodili krčki biskup Valter Župan, riječki nadbiskup Ivan Devčić i gospićko-senjski biskup Mile Bogović.

Kardinal Bozanić u svojoj propovijedi podsjetio je na mučeništvo svetoga Kvirina, sisačkog biskupa, početkom 4. stoljeća u vrijeme Dioklecijanova progona kršćana.

Govoreći o mučeništvu, kardinal Bozanić naglasio je kako je to "odgovor na Božji zov, na posebno svjedočanstvo ljubavi" te da "ono daje ozbiljnost kršćanstvu".

Istaknuvši kako se kršćanstvo "ne smije prihvaćati samo kao običaj i tradicija jer to ne predstavlja puni kršćanski život", podsjetio je na "važnost postojanja mučeništva u upotpunjavanju kršćanskog života".

Kardinal Bozanić pozvao je vjernike na redovito nedjeljno pohađanje mise te na svakodnevnu molitvu.

Pozvao ih je i da se zauzmu da nedjelja bude sveti dan i u kulturnoj i u društvenoj sferi, kako bi se poštivala svetost toga dana za dobrobit čovjeka i obitelji.

Kardinal Bozanić podsjetio je i na prvu obljetnicu prošlogodišnjeg Papina pohoda Hrvatskoj koja se slavi ovih dana.

Prije euharistijskog slavlja kardinala Bozanića na središnjem je gradskom trgu u Krku dočekao krčki gradonačelnik Dario Vasilić i prepozit stolnog kaptola Franjo Velčić nakon čega su se zajedno uputili prema katedrali.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙