FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

U SRIJEDU U KARLOVCU PROSLAVA 40-GODIŠNJICE UTAKMICE IZMEĐU HRVATSKE I "ALL STAR NBA" MOMČADI

KARLOVAC, 31. svibnja (Hina) - Obilježavanje 40-godišnjice održavanjakošarkaške utakmice u Karlovcu između američke momčadi "All star NBA"i reprezentacije Hrvatske nema samo smisao obilježavanja iznimnogsportskog događaja, već je treba sagledavati u svijetlu globalnihpolitičkih kretanja, rekao je danas pri najavi cjelodnevnih događanjau srijedu 2. lipnja, inicijator i organizator obilježavanja obljetniceutakmice publicist Danko Plevnik.
KARLOVAC, 31. svibnja (Hina) - Obilježavanje 40-godišnjice održavanja košarkaške utakmice u Karlovcu između američke momčadi "All star NBA" i reprezentacije Hrvatske nema samo smisao obilježavanja iznimnog sportskog događaja, već je treba sagledavati u svijetlu globalnih političkih kretanja, rekao je danas pri najavi cjelodnevnih događanja u srijedu 2. lipnja, inicijator i organizator obilježavanja obljetnice utakmice publicist Danko Plevnik.

"Utakmicu je ogranizirao ministar vanjskih poslova SAD-a Dean Rusc u Poljskoj, Rumunjskoj i Jugoslaviji, kao prozapadnim zemljama, a u Jugoslaviji je "All Star NBA" momčad igrala u Beogradu, Zagrebu, Karlovcu i Ljubljani", rekao je Plevnik.

Tisovnoj konferenciji nazočan je bio i gradonačelnik Karlovca Božo Joha koji je rekao da proslava treba Karlovčane podsjetiti na vrijeme kada su karlovački košarkaši "žarili i palili po košarkaškim terenima bivše Jugoslavije, s ciljem da to bude podstreh mladima da podignu kvalitetu košarke".

U srijedu će se u sklopu obilježavanja 40 godina gostovanja američkih profesionalaca u Karlovcu odigrati tri utakmice, a loptu će u utakmici veterana Zagreba i Karlovca podbaciti hrvatski igrač u NBA ligi Gordan Giriček.

Svoje prisustvovanje okruglom stolu na temu "40 godina poslije" najavili su voditelj ureda za opće poslove Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj Gregory MacDonald, ministar financija Ivan Šuker, župan Karlovačke županije Vlado Jelkovac i gradonačelnik Karlovca Božo Joha, predsjednik HOO Zlatko Mateša, tajnik Košarkaškog saveza Hrvatske Željko Drakšić, te nekolicina igrača tadašnje reprezentacije Hrvatske, tadašnji izvjestitelji i fotoreporteri čije će fotografije biti izložene, a bit će otkrivena i spomen ploča na igralištu u Šancu, kao spomen na taj iznimni događaj i proslavu 40 godina kasnije.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙