FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

OSIJEK: TREĆI BISKUPIJSKI SUSRET OSOBA S INVALIDITETOM I NJIHOVIH OBITELJI

OSIJEK, 12. lipnja 2004. (Hina) - Na trećemu Biskupijskom susretu osobas invaliditetom i njihovih obitelji iz Đakovačko-srijemske biskupije unajmlađoj osječkoj Župi sv. Luke danas se okupilo više od 700 osoba.
OSIJEK, 12. lipnja 2004. (Hina) - Na trećemu Biskupijskom susretu osoba s invaliditetom i njihovih obitelji iz Đakovačko-srijemske biskupije u najmlađoj osječkoj Župi sv. Luke danas se okupilo više od 700 osoba.

Cjelodnevni susret s bogatim sadržajem počeo je euharistijskim slavljem u crkvi sv. Luke. Misu je predvodio đakovačko-srijemski biskup Marin Srakić, koji je rekao da je svrha tog susreta "ispitati savjest Crkve i vidjeti koliko se zapravo pažnje poklanja osobama s invaliditetom".

"Tu savjest treba ispitati cijelo društvo", istaknuo je biskup Srakić.

U povodu tog susreta Povjerenstvo za pastoral osoba s invaliditetom i njihovih obitelji Đakovačko-srijemske biskupije izradilo je prijedlog kako bi se poboljšao status osoba s invaliditetom u Hrvatskoj, a poslat će ga ovlaštenim institucijama. U njemu, među ostalim, upozorava na sustav socijalne skrbi i zapošljavanje osoba s invaliditetom.

Sudionici Susreta, posebice mlađe hendikepirane osobe, istaknuli su probleme vezane uz arhitektonske zapreke i nemogućnost zapošljavanja, te na "blokade u glavama ljudi". Roditelji mentalno hendikepirane djece upozorili su da je pomoć države nedostatna te da je nedostatak novca velik problem.

Za sudionike Susreta u osječkome Hrvatskom narodnom kazalištu poslijepodne će biti izvedena predstava, a za roditelje su održana mnoga predavanja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙