FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Izložba o Papinu posjetu đakovačkoj i srijemskoj biskupiji

ĐAKOVO, 7. lipnja 2004. (Hina) - U povodu prve obljetnice posjeta papeIvana Pavla II. Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji 7. lipnja 2003.večeras je u Spomen-muzeju biskupa "Josipa Jurja Strossmayera" uĐakovu otvorena izložba fotografija o papinu posjetu toj najistočnijojhrvatskoj biskupiji.
ĐAKOVO, 7. lipnja 2004. (Hina) - U povodu prve obljetnice posjeta pape Ivana Pavla II. Đakovačkoj i srijemskoj biskupiji 7. lipnja 2003. večeras je u Spomen-muzeju biskupa "Josipa Jurja Strossmayera" u Đakovu otvorena izložba fotografija o papinu posjetu toj najistočnijoj hrvatskoj biskupiji.

Izloženo je 50-ak fotografija Zlatka Mesića i Marka Perića iz Đakova, Marina Topića iz Osijeka te fotomaterijal lista L'Osservatore Romano. Među izlošcima je i fotografija Ivana Pavla II. sa šokačkim šeširom, koja je postala jedan od najdojmljivijih vizualnih simbola trećega papina pastirskog pohoda Hrvatskoj.

Otvorivši izložbu, đakovački i srijemski biskup msgr. Marin Srakić istaknuo je "duhovnu poruku i snagu posjeta Svetog Oca biskupiji koja i danas trpi ratne ožiljke".

O izložbi te kronologiji prošlogodišnjeg papina posjeta Đakovu govorio je đakovački književnik te književni i likovni kritičar Mirko Ćurić, a gradonačelnik Zoran Vinković pročitao je povelju koju je grad priložio uza svoj dar papi u prigodi njegova posjeta Đakovu 7. lipnja 2003.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙