FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

POWELL I NJEGOV KINESKI KOLEGA LI ZHAOXING RAZGOVARALI U WASHINGTONU O SJEVERNOJ KOREJI

WASHINGTON, 11. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američki državni tajnikColin Powell i njegov kineski kolega Li Zhaoxing sastali su se u petaku Washingtonu kako bi razgovarali o skorim pregovorima osjevernokorejskom nuklearnom programu, priopćili su u petakdiplomati.
WASHINGTON, 11. lipnja 2004. (Hina/AFP) - Američki državni tajnik Colin Powell i njegov kineski kolega Li Zhaoxing sastali su se u petak u Washingtonu kako bi razgovarali o skorim pregovorima o sjevernokorejskom nuklearnom programu, priopćili su u petak diplomati.

Susret je dio niza susreta na kojima se pripremaju pregovori o sjevernokorejskom nuklearnom programu u kojima će sudjelovati Japan, Južna Koreja, Sjeverna Koreja, Kina, Rusija i Sjedinjene Države.

Nakon sastanka s Powellom Li je najavio da će se treći krug razgovora održati 23. lipnja.

Li koji je imao važnu ulogu u pregovorima sa Sjevernom Korejom, došao je u Washington na pokop bivšeg američkog predsjednika Ronalda Reagana.

Nuklearni planovi Sjeverne Koreje u središtu su krize s SAD-om otkako je Washington u listopadu 2002. optužio diktaturu Kima Jonga-Ila da je pokretanjem programa za tajno nuklearno oružje na bazi obogaćenog urana prekršila ugovor iz 1994.

Dva niza šesteročlanih pregovora održala su se u Pekingu u kolovozu prošle i u veljači ove godine radi pronalaženja izlaska iz te krize, ali nisu dali rezultata.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙