FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

CHIRAC: NACRT REZOLUCIJE O IRAKU MORA BITI "OZBILJNO POBOLJŠAN"

GUATEMALA, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Nacrt američko-britanskerezolucije o Iraku mora se "ozbiljno poboljšati" kako bi omogućiobudućoj iračkoj vladi da bude "sposobna odlučivati" o velikimoperacijama međunarodnih snaga, izjavio je u četvrtak francuskipredsjednik Jacques Chirac koji boravi u posjetu Gvatemali.
GUATEMALA, 27. svibnja 2004. (Hina/AFP) - Nacrt američko-britanske rezolucije o Iraku mora se "ozbiljno poboljšati" kako bi omogućio budućoj iračkoj vladi da bude "sposobna odlučivati" o velikim operacijama međunarodnih snaga, izjavio je u četvrtak francuski predsjednik Jacques Chirac koji boravi u posjetu Gvatemali.

"S nacrtom koji je predstavio SAD imamo ozbiljan temelj koji sad treba ozbiljno poboljšati", kazao je Chirac na konferenciji za tisak održanoj nakon njegovog sastanka s gvatemalskim predsjednikom Oscarom Bergerom.

Iračka privremena vlada "mora imati mogućnost odluke o angažmanu vlastitih snaga i velikim operacijama međunarodnih snaga", naglasio je Chirac. Dodao je da mandat međunarodnih snaga "mora biti ograničen u vremenu".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙