FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

KOFI ANNAN ZATRAŽIO OD G8 DA SE POZABAVI PROBLEMIMA SIROMAŠNIH ZEMALJA

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan učetvrtak je zatražio od skupine osam industrijski najrazvijenijihzemalja svijeta, poznate kao G8, da se pozabavi problemima koji mučesiromašne zemlje.
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina/dpa) - Glavni tajnik UN-a Kofi Annan u četvrtak je zatražio od skupine osam industrijski najrazvijenijih zemalja svijeta, poznate kao G8, da se pozabavi problemima koji muče siromašne zemlje.

On je taj poziv uputio prije sastanka G8 sljedećeg tjedna u Sea Islandu u saveznoj američkoj državi Georgiji kojem će domaćin biti američki predsjednik George Bush.

Annan je rekao da ekonomski i socijalni razvoj ne mogu biti odvojeni od mira i sigurnosti u svijetu i nisu manje važni od stanja u Iraku ili na Bliskom istoku.

Od vođa G8 zatražio je da povećaju pomoć siromašnima od 68 milijardi dolara, koliko je iznosila 2003., na 100 milijardi godišnje, te da ulože posebne napore za zaustavljanje širenja AIDS-a, malarije i drugih opasnih bolesti.

Godišnji summit G8 okupit će predsjednike država i vlada SAD-a, Velike Britanije, Kanade, Njemačke, Japana, Rusije, Italije i Francuske.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙