FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić u Karlovcu i Ozlju

KARLOVAC, 1. lipnja 2004. (Hina) - Svečanom otvorenju novouređenagradskog šetališta, koje je s kanalizacijskim odvodom stajalo 13milijuna kuna, danas je u Karlovcu nazočio predsjednik Stjepan Mesić.
KARLOVAC, 1. lipnja 2004. (Hina) - Svečanom otvorenju novouređena gradskog šetališta, koje je s kanalizacijskim odvodom stajalo 13 milijuna kuna, danas je u Karlovcu nazočio predsjednik Stjepan Mesić .

Mesić je posjetio i karlovačku tvrtku HS Produkt, tvornicu pištolja, koja više od 95 posto proizvodnje izvozi na američko tržište.

Za posjeta Karlovačkoj županiji predsjednik Mesić otvorio je novi pogon za proizvodnju PVC stolarije Ilsad u Ozlju te posjetio tvrtku IM Metal u sastavu Daimler Chraisler Rosenbauera, proizvođača vatrogasnih vozila, u kojoj je prošli tjedan MUP-u predano 18 novih vozila.

Nakon toga predsjednik Mesić je za medije izjavio kako će se zauzimati da ubuduće u izaslanstvima za njegovih posjeta stranim zemljama budu i gospodarstvenici iz Karlovca i Ozlja.

"Do sada se nisam uključivao u učinkovitije rješavanje carinskih i drugih administrativnih zapreka, ali ubuduće hoću", izjavio je predsjednik Mesić nakon tvrdnje Marka Vukovića, jednog od dvojice suvlasnika tvornice pištolja HS-a Produkta, da gotovo svaki tjedan pri izvozu oko dvije tisuće komada pištolja nailaze na administrativne zapreke. "Bilo bi u redu da državna uprava riješi carinske deklaracije barem u istom roku u kojem mi uspijevamo proizvoditi, a ne da nas deklaracije koče u izvozu", izjavio je Vuković.

Kvalitetu hrvatskog pištolja pohvalio je i general pukovnik Marijan Mareković, rekavši da "Hrvatska vojska rabi pištolj HS, jer je vrhunske kvalitete."

Na svečanosti svršetka temeljne rekonstrukcije karlovačkoga Korza predsjednik Mesić je rekao da se nakon njegova posjeta Karlovcu prije točno godinu dana izgled grada toliko promijenio da mu se čini kao da je u drugom gradu, a važnije od toga je da su stvoreni i uvjeti za otvaranje novih radnih mjesta i strana ulaganja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙