FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Predsjednik Mesić u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

BJELOVAR, 8. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić,koji danas boravi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, rekao jekomentirajući odgodu primjene ekološko-ribolovne zone u Jadranu začlanice EU-a da Hrvatska ima pravo donositi odluke o ribolovnoj zoni,no da se ipak trebalo o tome razgovarati sa susjedima koji, ponjegovom uvjerenju, tom zonom nisu ugroženi.
BJELOVAR, 8. lipnja 2004. (Hina) - Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić, koji danas boravi u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, rekao je komentirajući odgodu primjene ekološko-ribolovne zone u Jadranu za članice EU-a da Hrvatska ima pravo donositi odluke o ribolovnoj zoni, no da se ipak trebalo o tome razgovarati sa susjedima koji, po njegovom uvjerenju, tom zonom nisu ugroženi.

"Točno je da Hrvatska ima pravo donositi odluke o ribolovnoj zoni, no smatram da se ipak trebalo o tome razgovarati sa susjedima. Tvrdim i danas da oni nisu ugroženi, kao ni njihovi interesi. Jadran moramo štititi bez obzira na to hoće li uvozno-izvozna luka za naftu biti u Omišlju ili Trstu. Kroz isto će more ići tankeri i to more moramo zaštititi. Najviše ga možemo štititi ako je to naša zona. Zato ne treba prestati razgovarati s onima koji su prigovarali našoj odluci", kazao je Mesić tijekom posjeta Gudovcu.

Mesić je prijepodne u selu Gudovcu kod Bjelovara posjetio obiteljsko gospodarstvo Mirka Katalenića, najvećeg proizvođača mlijeka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Katalenić s 24 krave godišnje proizvede za industriju "Luru" 93.000 litara mlijeka, a ovih je dana, uz pomoć kredita od 96.000 eura, otvorio novu staju za 40 krava. Zadovoljan je cijenom i plaćanjem mlijeka, ali drži da su kamate na kredite poljodjelcima još uvijek previsoke.

Predsjednik Mesić s tim se složio istaknuvši da je Hrvatskoj potrebna specijalizirana agrobanka.

Komentirajući stanje u hrvatskoj poljoprivredi, Mesić je rekao da imamo uvjete za veću proizvodnju hrane i njezin plasman kroz turističku ponudu. Istaknuo je da bi država boljom organizacijom poljoprivrede mogla potaknuti veću proizvodnju hrane, te da bi to trebalo dobiti potporu kao prioritet u Hrvatskom saboru.

Tijekom boravka u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji predsjednik Mesić će, među ostalim, prisustvovati svečanoj sjednici u prigodi Dana županije, posjetiti Poslovni park u Bjelovaru i Veleučilište.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙