FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NAJAVA DOGAĐAJA - HRVATSKA - ZA PETAK, 11. LIPNJA

ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za zapetak, 11. lipnja.
ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Najavljujemo važnije događaje za za petak, 11. lipnja.

ZAGREB - Predsjednik Vlade Ivo Sanader primit će predstavnike Ericssona koje će voditi predsjednik i izvršni direktor korporacije Carl-Henric Svanberg (Banski dvori, 10 sati), nakon čega su moguće izjave za novinare. Vodstvo Ericssona u 11 sati primit će predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić.

ZAGREB - Predvidjeti mjere koje će povećati broj računala u domaćinstvima i broj korisnika interneta, te osigurati mjesta za besplatan pristup internetu, neke su od aktivnosti koje su za ovu godinu zacrtane u Operativnom planu provedbe Programa e-Hrvatska, koji će se naći pred hrvatskom Vladom. Taj je dokument za Vladu pripremio Središnji državni ured za e-Hrvatsku.. Na sjednici će Vlada osnovati koordinacijsku i tehničku radnu skupinu sa zadaćom da prati korištenje sredstava koje Hrvatska dobiva iz inozemnih izvora. (Banski dvori, Trg sv. Marka 2, 11 sati).

VARAŽDIN - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetit će Slobodnu zonu Varaždin (13,45) gdje će nazočiti potpisivanju ugovora s najvećim domaćim i stranim investitorima u Slobodnoj zoni (14,15 sati), a potom će posjetiti tvrtku Gumiimpex (14,25) i Zračnu luku Varaždin, nakon čega je predviđena izjava za medije (14,55 sati).

SISAK - Svečana sjednica Županijske skupštine Sisačko-moslavačke županije u povodu obilježavanja Dana županije, na kojoj će biti nazočan predsjednik Hrvatskog sabora Vladimir Šeks (11 sati). Prethodno, Šeks će položiti vijence ispred rodne kuće Stjepana i Antuna Radića (Trebarjevo Desno, 9 sati) i središnjeg križa na Gradskom groblju Viktorovac (10 sati).

PETRINJA - U okviru službenog posjeta Hrvatskoj, povjerenik EU za proširenje Chris Patten u pratnji hrvatskog ministra mora, turizma, prometa i razvitka Božidara Kalmete posjetit će Petrinju i razgledati projekte i susresti se s izbjegličkim obiteljima (9,40 sati).

NEDELIŠĆE - Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Branko Vukelić otvorit će 6. Međunarodni sajam poduzetništva "MESAP", na kojem će se predstaviti 240 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske i Austrije (Marčec Josipa 27, 10 sati) a potom je predviđena konferencija za novinare (11,50 sati).

ZAGREB - Glavni odbor HSS-a održat će sjednicu u okviru proslave rođendana braće Stjepana i Antuna Radić, kao pripremu za Programsku skupštinu stranke koja će se održati 12. lipnja u Zagrebu (Breščenskog, 16 sati).

ZAGREB - Konferencija za novinare Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, čiji je povod objavljivanje prvog niza natječaja za ostvarivanje financijske potpore projektima organizacija civilnog društva (Kušlanova 27, 10 sati).

ZAGREB - Ministar kulture Božo Biškupić primit će producenta i dvostrukog dobitnika Oscara Branka Lustiga i razgovarati s njim o aktualnostima i problematici hrvatske filmske proizvodnje (Ministarstvo kulture, Runjaninova 1, 15 sati).

VUKOVAR - U dvorcu Eltz u Vukovaru u 19 sati će se održati predstavljanje monografije "Između života", autora Petra Brozovića, vukovarskog novinara, zatočenika srpskog kocnentracijskog logora, prognanika i povratnika u Vukovar. Na 172 stranice monografije Brozović dokumentirano kroz brojna svjedočenja i fotografije progovara o životu Vukovaraca u progonstvu, od studenoga 1991. do kolovoza 1997. godine.

Dežurni urednici:

prijepodne: Neven Leskovar

poslijepodne: Milka Ćurković

navečer: Jasna Nahtigal

telefon: 01/48-08-600

telefaks: 01/48-08-822

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙