FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

Potpisan Memorandum o razumijevanju o razvoju prometa u Jugoistočnoj Europi

LUXEMBOURG/ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Predstavnici Europskekomisije i vlada zemalja jugoistočne Europe potpisali su danas uLuxembourgu Memorandum o razumijevanju o razvoju prometne mreže ujugoistočnoj Europi, izviješteno je iz Ministarstva mora, turizma,prometa i razvitka.
LUXEMBOURG/ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Predstavnici Europske komisije i vlada zemalja jugoistočne Europe potpisali su danas u Luxembourgu Memorandum o razumijevanju o razvoju prometne mreže u jugoistočnoj Europi, izviješteno je iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Memorandum je potpisan u cilju promicanja regionalne suradnje u prometu putnika i roba kao i radi poboljšanja protočnosti tranzitnog regionalnog prometa kroz jugoistočnu Europu.

Ministarstvo ocjenjuje da je potpisivanje memoranduma posebno važno za razvoj prometnih koridora koji prolaze kroz te zemlje (5., 7., 8. i 10. prometnog koridora).

Uz Europsku komisiju, potpisnice Memoranduma su Hrvatska, Albanija, Bosna i Hercegovina, Srbija i Crna Gora, te Makedonija. U ime Hrvatske, memorandum je potpisao državni tajnik za promet Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka Dražen Breglec.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙