FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

EURO DISNEY POSTIGAO MEMORANDUM O RAZUMIJEVANJU S KREDITORIMA

PARIZ, 9. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Euro Disney je postigaomemorandum o razumijevanju sa svojim kreditorima oko financijskogrestrukturiranja koje bi trebalo uključivati nove kredite i izdanjedionica, objavio je danas taj operater tematskog parka zabave uFrancuskoj.
PARIZ, 9. lipnja 2004. (Hina/Reuters) - Euro Disney je postigao memorandum o razumijevanju sa svojim kreditorima oko financijskog restrukturiranja koje bi trebalo uključivati nove kredite i izdanje dionica, objavio je danas taj operater tematskog parka zabave u Francuskoj.

Memorandum moraju do kraja srpnja odobriti svi kreditori, stoji nadalje u priopćenju Euro Disneya. Drugi financijski detalji nisu navedeni.

Prošloga mjeseca Euro Disney je dobio dodatni rok od svojih kreditora i glavnog dioničara, američkog Walt Disneya, koji ima 39 posto udjela, za dovršetak pregovora o svom financijskom restrukturiranju do 8. lipnja. Da nije postignut memorandum o razumijevanju, ta kompanija ne bi bila u stanju vraćati svoje dugove teške 2,4 milijarde eura.

Europska ispostava Disneyeva carstva pretrpjela je gubitak od usporavanja turističkih dolazaka, koji se poklopio sa skupim otvaranjem drugog parka, a on nije uspio privući željeni broj posjetitelja.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙