FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: VRIJEME JE DA SE PREKINE IGRA OKO LUKE PLOČE

ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo Bosne i Hercegovinevratilo se sa sastanka u Zagrebu s "košarom kiselih jabuka",konstatira u četvrtak sarajevsko "Oslobođenje".
ZAGREB, 11. lipnja 2004. (Hina) - Izaslanstvo Bosne i Hercegovine vratilo se sa sastanka u Zagrebu s "košarom kiselih jabuka", konstatira u četvrtak sarajevsko "Oslobođenje".

Na sastanku Međudržavnog vijeća za suradnju Hrvatske i BiH potpisana su samo dva "nimalo atraktivna sporazuma, tek toliko da gosti ne odu praznih ruku", ocjenjuje list, navodeći u tom kontekstu primjer Smjernica za unapređenje odnosa.

Taj dokument sadrži, između ostalog i pet "otvorenih pitanja", koja valja riješiti u sljedećih šest mjeseci, a među njima je i "famozni Sporazum o Luci Ploče", navodi "Oslobođenje, primjećujući da njegovi potpisnici nisu visoko rangirani državnici i političari već veleposlanici, što dovodi u pitanje njegovu realizaciju.

Osvrnuvši se na otpor realizaciji tog sporazuma u samoj Luci Ploče, "Oslobođenje" bilježi prijetnju Hrvatske udruge sindikata "hrvatskom varijantom balvan revolucije", dodajući da su i "uoči posljednje sjednice Međudržavnog vijeća za suradnju dežurni čuvari hrvatskog suvereniteta u Pločama ponovno uspostavili visok stupanj mobilnosti".

"Vrijeme je u Pločama davno stalo. No, umjesto da brinu o poslu i krugu, lokalni stranački prvaci i sindikalne vođe budno motre na 'neprijatelje iz Bosne', spremni - u slučaju da se ovi pojave - zapaliti vlastitu luku", napominje list.

"Stvari bi vjerojatno stajale drugačije kada bi Zagreb imao rezolutan stav o ovom 'otvorenom pitanju'", nagađa sarajevski list i poručuje: "Ako Hrvatska nije zainteresirana za sporazum o kojem je riječ, neka to otvoreno i kaže".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙