FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

NEZAVISNE NOVINE: EU podupire sankcije OHR

BANJA LUKA, 28. svibnja 2004. (Hina) - Visoki predstavnik EU zavanjsku politiku i sigurnost Javier Solana ustvrdio je u interviewudanašnjim Nezavisnim novinama da Europska unija potpuno podržavasankcije koje provodi visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini PaddynAshdown. protiv ključnih osoba i institucija u RS koje su odgovorne zanesUradnju tog entiteta sa Haaškim tribunalom.
BANJA LUKA, 28. svibnja 2004. (Hina) - Visoki predstavnik EU za vanjsku politiku i sigurnost Javier Solana ustvrdio je u interviewu današnjim Nezavisnim novinama da Europska unija potpuno podržava sankcije koje provodi visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Paddyn Ashdown. protiv ključnih osoba i institucija u RS koje su odgovorne za nesUradnju tog entiteta sa Haaškim tribunalom.

"Žalosna je činjenica da su osam godina nakon potpisivanja mirovnog sporazuma, građani BiH i dalje taoci političkih snaga, posebno u RS koja nije uspjela ispuniti ključne obveze mirovnog sporazuma, a to je suradnja sa Den Haagom", izjavio je Solana za banjolučki dnevnik.

On je dodao kako je EU već uspostavila popis osoba kojima je zabranjeno izdavanje viza, a na temelju sumnje da pomažu optuženima za ratne zločine. Solana je upozorio da taj popis "vrlo lako može biti proširen".

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙