FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

DP: O LUCI PLOČE I PROLAZU KROZ NEUM - NESLUŽBENO?

ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - O dugogodišnjim problemima kojiopterećuju odnose Hrvatske i Bosne i Hercegovine poput Luke Ploče iprolaza kroz Neum neće biti riječi u službenom dijelu razgovoraMeđudržavnog vijeća za suradnju ali postoji mogućnost da se o njimarazgovara u neformalnom dijelu susreta, doznaje sarajevsko"Oslobođenje".
ZAGREB, 4. lipnja 2004. (Hina) - O dugogodišnjim problemima koji opterećuju odnose Hrvatske i Bosne i Hercegovine poput Luke Ploče i prolaza kroz Neum neće biti riječi u službenom dijelu razgovora Međudržavnog vijeća za suradnju ali postoji mogućnost da se o njima razgovara u neformalnom dijelu susreta, doznaje sarajevsko "Oslobođenje".

"Luka Ploče i prolaz kroz Neum nisu na dnevnom redu sjednice Međudržavnog vijeća za suradnju ali postoji mogućnost da se o tom problemu razgovora pod točkom otvorena pitanja dviju zemalja", prenosi list navod neimenovanog izvora.

Član Predsjedništva BiH Dragan Čović uvjeren je da "neće biti bitnijih pomaka oko tih pitanja". "Cijenim da ćemo ipak u nardnih godinu dana okončati sva pitanja koja opterećuju odnose dviju zemalja, prenosi "Oslobođenje" Čovićeve riječi.

Jedini je napredak skoro konačno rješavanje pitanja granica između BiH i Hrvatske, doznaje sarajevski list, napominjući da su u završnoj fazi aktivnosti na pripremi potrebne dokumentacije za preciznu identifikaciju granične crte te opis granice i popis koordinata, što su sastavni dijelovi Ugovora o granici između BiH i RH.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙