FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

VRHOVINE: Predsjednik Mesić na izložbi ADRE - "Lika u fokusu"

VRHOVINE/OTOČAC, 9. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike StjepanMesić posjetio je danas Vrhovine i Otočac, gdje je razgledao izložbuna otvorenom, pod nazivom "Lika u fokusu", a bio je nazočan iotvaranju znanstveno-stručnog skupa o očuvanju autohtone potočnepastrve i raka koji obitavaju u rijeci Gackoj.
VRHOVINE/OTOČAC, 9. lipnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetio je danas Vrhovine i Otočac, gdje je razgledao izložbu na otvorenom, pod nazivom "Lika u fokusu", a bio je nazočan i otvaranju znanstveno-stručnog skupa o očuvanju autohtone potočne pastrve i raka koji obitavaju u rijeci Gackoj.

Otvorenu izložbu "Lika u fokusu", u Vrhovinama, organizirala je humanitarna agencija Adventističke crkve za pomoć i razvoj - Adra, a izlagači su lički poduzetnici, obrtnici, obiteljska poljoprivredna gospodarstva, udruge i pojedinci, koji su na štandovima izlagali svoje prozvode - od poljoprivrednih (mlijeko, sir, jagode i sl.) do prezentacije starih zanata.

Tim se sajmom - izložbom željelo predočiti gospodarske mogućnosti, ali i potrebe Like, rekli su organizatori.

Nakon obilska sajma "Lika u Fokusu" predsjednik Mesić rekao je kako je riječ o značajnom pothvatu humanitarne udruge Adventističke crkve - Adra, kojim se pomaže ljudima da bi oni poslije mogli pomagati drugima.

" 'Lika u fokusu' značajan je pothvat koji će omogućiti da se u ovom dijelu Hrvatske aktiviraju potencijali, da ljudi rade i da počinju međusobno komunicirati na radnim mjestima, a ne kao Srbi i Hrvati, da jednom pređemo taj dio koji je iza nas", rekao je Mesić, dodavši da je "iza nas rat".

Dodao je kako se "krivnja individualizira, i neka odgovaraju oni koji su krivi, ali kolektiviteti ne mogu biti krivi. I zato je važno na ovaj način pomoći ljudim da se okrenu poslovima, da rade i organiziraju normalan građanski život", rekao je Mesić.

Predsjednik se osvrnuo i na ulazak Hrvatske u EU.

"Ne udružuju se države, one ostaju to što jesu, sklapaju poslove između sebe, idemo u EU, u NATO. Europa ujedinjuje ljude i to je ono što je za nas posebno važno", naglasio je Mesić.

Komentirajući najave da će ga, u predsjedničkoj kampanji, poduprijeti SDP, Mesić je rekao da - budući nije ni u jednoj stranci - poziva građane da ga podupru.

"Ali pozivam i političke stranke, i sada je na strankama da se odluče - neke su se odlučile", dodao je.

U Otočcu je predsjednik Mesić pozdravio sudionike znanstveno-stručno skupa o očuvanju autohtone potočne pastrve i raka u Gackoj, u sklopu priredbe "Dani gacke pastrve" .

Poslijepodne, zajedno sa čelnicima Ličko-senjske županije i grada Otočca, posjetio je Ribogojilište i tovilište pastrve te novo izgrađeni pogon za preradu ribe u Sincu, "Gacka", kao i obnovljene Mlinice na Majerovom Vrilu.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙