FILTER
Prikaži samo sadržaje koji zadovoljavaju:
objavljeni u periodu:
na jeziku:
hrvatski engleski
sadrže pojam:

predsjednik Mesić posjetio udrugu bolesnika s poremećajima pokreta

ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesićposjetio je danas Hrvatsku udrugu bolesnika s poremećajima pokreta naKlinici za neurologiju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb kako bipodržao rad te udruge koja okuplja više stotina osoba.
ZAGREB, 31. svibnja 2004. (Hina) - Predsjednik Republike Stjepan Mesić posjetio je danas Hrvatsku udrugu bolesnika s poremećajima pokreta na Klinici za neurologiju u Kliničkom bolničkom centru Zagreb kako bi podržao rad te udruge koja okuplja više stotina osoba.

Mesić se, u nazočnosti predstojnice Klinike za neurologiju Maje Relje, upoznao s liječenjem oboljelih koji većinom pate od Parkinsonove bolesti.

U Hrvatskoj od poremećaja pokreta boluje nekoliko tisuća ljudi, a nedavno osnovana udruga želi pomoći bolesnicima izvan bolničkog liječenja. Hrvatska udruga članica je asocijacije sličnih europskih udruga.

Relja je naglasila da se od bolesti poremećaja pokreta ne umire, ali takvim bolesnicima treba pomoć društva. Učestalost Parkinsonove bolesti najveća je iznad 60. godine života, a više od 10 posto bolesnika razboli se prije 30. godine.

Mesić je primijetio da samo demokratska društva organiziraju ljudsku solidarnost za rješavanje takvih problema, a ako se ljudi sami ne organiziraju teško će netko drugi prepoznati njihove probleme. Ljude ne treba žaliti već im pomoći, a vi se trebate organizirati da prevladate svoje teškoće, poručio je Mesić.

Predsjednik je također iznio ideju da se imovina koju je donedavno koristila Hrvatska vojska, poput vojarni, koja sada stoji neiskorištena a vojska izdvaja velika sredstva za njezino čuvanje, prenamjeni u objekte za bolju skrb starijih osoba, poput domova umirovljenika.

VEZANE OBJAVE

An unhandled error has occurred. Reload 🗙